Perlukah Pasrah Dalam Hidup Especially Bila Berniaga?



Hari Ahad lepas kami suami isteri join seminar mcc. anak-anak termasuk baby 11bulan kami mintak tolong kawan jaga beserta upah. tak sedap pulak rasa kalau nak tinggal macam tu je kan.

alhamdulillah si baby tu tak meragam. masa saya tinggalkan pun dia tak nangis. selalunya dia melekat dengan saya. kalau kat rumah, abah dia ambik pun dia taknak.

Allahuakbar. Sungguh syukurnya Ya Allah. Nak tinggalkan baby tu yang paling saya risau sangat. sebab tak biasa kan.

Dan lagi merisaukan badan dia start rasa suam2 pagi tu.
Saya hampir-hampir tak pergi.

Tapi memandangkan saya yakin akan dapat sesuatu dari seminar harini yang saya perlukan sebagai bisnes leader, saya kuatkan semangat jugak. Masa ni memang serahkan kembali masalah pada Allah. Dan mohon doa Allah mudahkan lancarkan urusan kami untuk ke mcc.

apa cabaran say sebelum pergi mcc?


Nak cerita kejadian sebelum tu panjang sebenarnya. haha

okay lah saya pendekkan cerita.

Baby saya direct feeding (menyusu badan tak pakai botol dan tak pernah campur susu tepung lagi). dan saya kerja dari rumah. so memang tak buat lah stok susu.

jadi masa dapat tau ada seminar mcc tu saya fikir dua tiga kali gak sebelum buat keputusan. kenapa? sebab no kids/baby allowed. maknanya tak boleh bawak baby dan kanak2.

kalau dah biasa tinggal kat pengasuh/taska tak apa lah jugak kan. tapi ni memang melekat ja dengan saya. 

Hasben saya pada tarikh seminar tu dia dah ambik job sebagai videographer untuk event lain. 

so macam mana?

hati saya nak sangat2 pi untuk grow kan lagi bisnes saya. saya takmau jadikan alasan aku tak boleh pi sebab tak boleh bawak anak.

saya percaya Allah tu Maha Baik.

Pasti ada jalannya. 

memang saya redah je. sblm daftar saya tanya Allah (monolog dan ngadu lah apa masalah kita), mtk izin suami dan last saya tanya kawan boleh tak tlg jaga kan anak2.

syukur, dia sudi tolong jagakan.

setel satu problem.

bila nak tggl baby yg menyusu direct ni for sure kena pam susu sket kan untuk stok dia minum masa tinggalkan dia.

mulanya saya kata ok lah sebulan lagi ada masa utk pam. last2 2 hari sebelum mcc baru saya pam. haha adoi. sabar je lah. (ok saya akui salah saya)

dapat 5 oz je.

masa ni memang saya doa sangat mudahan cukuplah susu tu untuk dia. Memandangkan dia dah start makan solid food so kuranglah risau tu. 

oh ya seminggu sebelum mcc, hasben bagitau job dia ditukar ke hari sebelum mcc tu. So dah alang2 macam tu saya pun tanya dia nak join sekali tak mcc. dan dia nak join. Kiranya dapatlah kami dating berdua (hihi. nanti saya cerita dalam entry lain kisah ni ya).

ok sambung balik..malam sebelum mcc, saya plan nak siapkan baju anak2 lah sebelum tidur. tapi baby nanges nak tdo. so saya tidurkan dia dulu. ingat nak bangun lah kan selepas baby tdo. alamak aihh terbabas pulak saya. pukul 4.30 pagi baru terjaga.

masa ni baju tak keringkan lagi kat dobi (lately kami keringkan baju dlm dryer terus kat kedai dobi). masaak bubur baby pun tak lagi. baju pun tak siap lagi,

ahahaha memang kelam kabut lah kan.

mula pegi masukkan baju dlm dryer. lepas tu balik masak bubur baby. solat jap. lepastu cukup 30 minit pegi ambik baju yg kering tadi. balik sambung masak bubur baby. siapkan baju dan barang2 nak tinggalkan kat pengasuh.

budak2 sibbaik diorg mudah bangun haritu. siap mandi sendiri semua.

baby pulak badan dia suam so dia tidur lama. kakak bising pun dia tak jaga.

masa ni lah saya dah nampak hikmah nape badan dia suam2.

zasss zasss zasss siap semua..tengok jam dah pukul 7.33 pagi. alamak aihh nak ke rumah kawan tu sejam jugak perjalanan. nak ke shaklee hq kat sunway geo dari rumah kawan tu pun dalam sejam. hasben kata expected kita sampai ni pukul 10 pagi.

Allah..
kelas start pukul 9 pagi.

dalam hati saya mintak sangat2 kat Allah Ya Allah ko bagi lah aku dapat sampai sebelum kelas start. aku nak sangat dengar speaker pertama tu. dia cakap pasal RAS.

sambil saya selawat. berkali2 jugak saya doa.

cuba sehabis baik untuk bertenang time ni.
.
.
.
syukur perjalanan masa tu lancar. takde jem apa bagai.

sampai kat rumah kawan, bagi baby kat kawan pun mudah je. baby tak nanges. elok pulak dia nak dengan kawan tue.

masa tinggal pun ok je. tak nanges.

alhamdulillah syukur sangat.

lepas tu saya dan hasben pun terus ke mcc. perjalanan pun smooth.

tak sangka 9.03 minit kami sampai (hampir sejam awal dari expected). masa tu pengacara baru nak start bukak mulut.

masyaAllah..sempat jugak sampai sebelum speaker pertama cakap.

Allah
Allah
Allah
...dengan izin dan rahmatNya!
.
.
.
Dari kisah ni saya muhasabah balik dalam journey saya dalam bisnes dan life saya. 

1/ Semua orang Allah bagi benda yang sama iaitu MASALAH. Yang membezakan kita apa yang kita buat dengan masalah tu. 

2/ Kalau kita ada kemahuan dan kesungguhan, datanglah apa pun cabaran ujian masalah tetap kita redah dengan SERAH SEPENUHNYA PADA ALLAH.

3/ Serah bukan maknanya kita pasrah. “Pasrah tak de rezeki aku lah kali ni. next time lah.”

bukan, bukan macam tu.

Pasrah bukan redho. Pasrah tu putus asa.

Sebagai muslim kita tak boleh putus asa. harapan tetap ada dan sentiasa ada. 

Tak ada pasrah dalam kehidupan seorang muslim. Kita kena fight sampai habis. Kita kena fight sampai jadi. 

kita nak, kita serah pada Allah then kita cuba sedaya upaya apa patut kita buat, ada cabaran pun, ada ‘cicak’ dok cakap macam2 dalam diri kita pun kita tetap teruskan buat, teruskan fight dan kita serah semula pada Allah.

Allah ikut persangkaan hambaNya.
Kita pilih kita nak macam mana.
Kita design kehidupan kita.
Pastinya dengan petunjuk dariNYA.

Jangan pasrah. Terus fight sampai Jadi. 

With Love, 
KakJaJa
Mentor Bisnes Shaklee 
Pengedar Shaklee Nombor 1 Malaysia

Cara Cepat Hilangkan Jerawat Dengan 3 Produk

"Saya nak hilangkan jerawat dengan cepat tapi tak berapa rajin nak tempek segala macam"

Ya, ada masa kita akan rasa macam tu. betul tak. rasa macam aku nak guna paling banyak 3 benda je.

Nak nak masa tu jerawat tengah naik. Mood pun tengah tak ok. Mula lah rasa tak yakin dengan penampilan diri.

Ok ok jangan risau, KakJa nak kongsikan dengan korang 3 produk yang boleh bantu hilangkan jerawat dengan cepat. Mudah je. But janji tau amalkan setiap hari. Baru nampak kesannya.

Macam kawan kita dalam gambar kat bawah tu. Dia ada masalah jerawat naik kat dahi. Jerawat merah penuh atas dahi. Selepas je dia amalkan 3 produk tu alhamdulillah clear jerawat. Licin elok dahi jadinya.





Apa yang dia guna?


1. Cleanser Youth
2. Skin Perfecting Toner Youth
3. Vitamin C shaklee

Nampak kan beza dia?


Okay sebelum tu apa punca jerawat ni?


Jerawat mudah sangat nak naik bila kita dah cuci muka dengan betul-betul cuci. Lagi-lagi kita yang pakai mekap ni. Penting sangat untuk cuci mekap dulu kemudian cuci lagi sekali muka sebersih-bersihnya.

Yang keduanya ramai yang ambil ringan soal toner. Toner ni sangat penting sebab antara kerja dia adalah kecilkan liang pori-pori. Sebab masa cuci muka tadi liang pori kita terbuka. So kalau tak tutup dengan toner, kulit muka keluar lebih banyak minyak dan tersumbat.

Dan toner ni kira tolong bersihkan lagi saki baki mekap, kotoran dan minyak di celah-celah liang pori muka kita. Jadi kulit muka akan betul-betul bersih. Jerawat pun susah nak timbul.

Ketiga, jerawat terjadi disebabkan oleh radikal bebas contoh macam kulit kita terdedah pada udara kotor (asap kenderaan, asap rokok).

Berbalik pada cara hilangkan jerawat dengan cepat guna pencuci muka youth, toner youth dan vitamin c. macam mana 3 produk ni bertindak?


Luminious gel oil cleanser (pencuci muka youth)

Gel oil cleanser ni bukan sekadar pencuci muka. kan dia ada gel dan oil. Oil bantu bersihkan dan lembapkan kulit kita. Gel dia bertindak sebagai pembersih ataupun mekap remover.

Dan dia tak berbuih. Pencuci jenis tak berbuih ni dia best sebab dia tak buat kulit kita cekang selepas cuci. in fact kulit kita rasa lebih lembut. and of course FRESH.

Kalau kulit korang jenis kering ataupun jenis campur kering dan berminyak, yesss cleanser Youth ni memang untuk korang. Dia tak keringkan kulit malah seimbangkan kelembapan kulit kita. Yang mana dia seimbangkan PH kulit kita. Maksudnya  korang boleh rasa kulit korang lembap dan lembut je tau.

Korang jenis kulit normal? Yess of course sangat sesuai jugak.

Pendek kata cleanser youth ni sesusai untuk semua jenis kulit.

Bonus lagi, pencuci muka youth ni dia bantu keluarkan sel-sel kulit mati sebab dia ada ekstrak alga.

So dalam kes jerawat ni dia akan deep cleansing segala kotoran dari dalam liang pori kita. Dan dia bagi sekali vitamin dan polifenol (antioksidan) ke kulit muka kita.

Antioksidan ni dia akan baiki kulit dan neutral kan radikal bebas pada kulit kita.

Satu lagi polifenol ni dia bertindak sebagai antiradang. Kan jerawat bila jadi merah-merah maknanya kulit dah alami keradangan.

 Jadi pencuci muka dan toner youth ni dapat juga bantu hilangkan radang pada tempat jerawat tu.

Skin Perfecting Toner (Toner Youth/Penyegar)

Macam yang kita tau toner akan kecilkan liang pori kita.

Kan tadi masa cuci muka guna pencuci muka youth, liang pori kita terbuka?

so step kedua ni lah kita perlu masukkan  segala mak nenek vitamin ke dalam kulit muka kita. (Yup betul dalam Toner Youth ni ada vitamin dan polifenol sama macam dalam cleanser tadi. Dan ada ekstrak alga jugak)

Jadi bila kita pakai toner kira kita buat double cleansing.

Serius boleh nampak tau kat kapas ada hitam-hitam (if masih ada kotoran) bila kita apply toner Youth guna kapas.

Maknanya bila dah double cleanse dan double antioksidan masuk dalam kulit muka kita, peluang untuk hialngkan jerawat tu lebih cepat dan berkesan lah.

Sustained Released Vitamin C Shaklee

Siapa nak kulit cantik mesti ambil vitamin c ni.

Vitamin c bantu hasilkan kolagen pada kulit muka kita (kajian cakap semakin umur bertambah semakin kurang mampu badan kita untuk hasilkan kolagen dengan sendirinya).

Vitamin C jugak bantu kecutkan jerawat dengan cepat.

Dan tingkatkan sel pertahanan (imuniti) kulit kita daripada bakteria dan kuman. Jadi jerawat tak sempat nak jadi makin teruk sampai tahap bernanah.

okay saya berminat nak dapatkan 3 produk hilangkan jerawat dengan cepat ni. Macam mana caranya?


Boleh dapatkan terus dari shaklee dengan picit link "Saya Nak Dapatkan Produk Hilangkan Jerawat Secara Terus Dari Shaklee". Pembayaran boleh dibuat melalui debit kad/kredit kad. Penghantaran melalui GDEX/Citylink.

Atau

Korang boleh hubungi KakJa untuk dapatkan 3 produk ni. Untuk Whatsapp/SMS/Call picit 0135150155. KakJa akan uruskan order korang. Penghantaran secara pos.

Nak COD pun boleh area Puncak Alam, UITM Puncak Alam, Saujana Utama, Shah Alam, Bukit Jelutong, Sungai Buloh, TTDI KL, Menara TM Dan Bangsar.

Jom order sekarang. Hilangkan jerawat korang dengan cepat dan selamat.


KakJa
Pengedar Shaklee Nombor 1 Malaysia,
013 5150155






















Bisnes Reward: Staycation di Bilik Suite St. Regis, Kuala Lumpur

"ayang...abang nak claim bisnes reward yang kita dapat tu."

suami KakJa mulakan perbualan malam tu.

Dengar je perkataan staycation, terus cerah mata. haha. padahal dah mengantuk sangat masa tu.

"bila bang? eh jap reward yang mana tah?"

KakJa blur blur pulak

"weekend ni lah. ala yang dapat staycation 2 hari satu malam kat St. Regis Kuala Lumpur tu," jawab suami KakJa

"ohhh ahaa okay okay.. weekend ni free je."

Ya Allah tak sabar nya. nak-nak lagi St. Regis, hotel 5 bintang yang terkenal kat KL."

Dah jadi kegemaran kami untuk staycation kat mana-mana hotel sekitar KL dan Selangor.

Oh ya bisnes reward ni kami dapat dari team besar shaklee kami. tak sangka sebenarnya.

...

akhirnya hari yang ditunggu pun sampai. Mulanya KakJa ingat bilik biasa je. Bila masa bukak pintu bilik tu Ya Allah terkesima..besar sungguh bilik. Dapat Bilik Suite rupanya.

Syukur Ya Allah.

Allah Maha Baik.

Jom layan video yang hasben KakJa buat ni.




Love,
KakJa
Mentor Bisnes Shaklee Anda



Cara Hilangkan Jerawat Dengan Mudah Dan Selamat

Satu benda yang kita sebagai orang perempuan ni tak berapa suka ialah bila ada jerawat kat muka.
walaupun secoet baru nak timbul tu. betul ke betul?

Jerawat ni sangat lah mengganggu emosi dan buatkan kita jadi kurang yakin pada penampilan diri kita.

Lagi-lagi kalau kerja kita jenis yang kena berhadapan dengan orang. macam cikgu, doktor, engineer, usahawan.

Jadi bagaimana kita nak hilangkan jerawat tu? Dan paling penting macam mana nak cegah ia dari timbul sesuka hati dia je?

Okay sebelum tu jom kita baca dulu punca-punca jerawat.

PUNCA-PUNCA BIASA JERAWAT


Biasanya jerawat terjadi apabila kalenjar minyak di pori-pori kulit kita hasilkan sebum secara berlebihan. Minyak yang lebih tu akan menyumbat pori-pori. Ada bakteria nama dia P. Acnes akan membiak dlam folikel liang roma kita.


Pengeluaran sebum berlebihan ini pula disebabkan oleh beberapa faktor seperti
1. Hormon tak stabil
2. Persekitaran yang tak sihat


CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN MUDAH


Cara paling mudah untuk kita wanita sibuk adalah dengan amalkan rutin penjagaan kulit muka. bagi yang tak biasa mungkin akan rasa malasnya nak cuci muka. Tapi cuba bayangkan hasil yang anda dapat bila anda tengok kat cermin, kulit muka anda flawless tanpa jerawat. Kan ke berbaloi tu.




Bila dah sampai seru nak guna skincare, pilihlah skincare yang anda tau apa bahan-bahannya, ada kajian ke tak dan dari segi keberkesanan adakah sekadar experience pengguna atau pun ada clinical proven.




Kurangkan makanan yang berminyak. Bukan apa salah satu faktor jerawat naik ni adalah pemakanan kita juga.




Kurangkan minuman manis. Sedapkan air dalam gambar ni? tapi cubalah had kan pengambilan.




Banyakkan minum air kosong.



Banyakkan makan sayur dan buah.



APA SKINCARE YANG SELAMAT DAN BERKESAN UNTUK HILANGKAN JERAWAT


Kalau tanya KakJa, for sure KakJa cadangkan YOUTH SKINCARE. Sebab KakJa dah guna dan dah rasa sendiri kesannya.



Nampak jelas kan jerawat Puan Adilah makin berkurang dan kulit nampak lebih sihat dan berseri.


Skincare Youth ni ada 3 jenis.

1. SET ASAS YOUTH.
Dalam set ni ada pencuci muka (cleanser), toner, pelembap siang with spf50 (mosturizer) dan juga krim malam.

2. SET MEMPERBAHARUI DAN MENGEKALKAN YOUTH
Dalam set ni ada pencuci muka (cleanser), toner, pelembap siang with spf50 (mosturizer), serum dan juga krim malam.

3. SET RAWATAN INSTENSIF DAN PEMULIHAN YOUTH
Dalam set ni ada pencuci muka (cleanser), toner, pelembap siang with spf50 (mosturizer), serum, radiance c + e dan juga krim malam.

Jika anda ada masalah jerawat dan nak hilangkannya, hubungi KakJa ya. Kita sembang lebih lanjut dalam whatsapp. Nak call pun boleh. Mudahan dapat membantu selesaikan masalah jerawat anda.


KakJa,
0135150155























Bisnes Networking Terbaik 2018 untuk Orang Yang Sibuk

Weekend lepas KakJa sempat pergi belajar ilmu bahasa rahsia. Bagi KakJa ilmu ni penting sangat lah untuk usahawan online dan offline. Ya lah kan kita sebagai usahawan perlu tau macam mana nak 'tackle' bakal pembeli. Macam KakJa sebagai leader perlu juga supaya dapat motivate team bisnes dengan cara yang lebih efektif.



Dalam kelas bahasa rahsia ni Trainer kongsikan macam mana kita nak bercakap ikut personaliti orang tersebut. Secara asasnya ada 4 jenis personaliti yang dikategorikan pada 4 jenis warna. ahaaa. apa warnanya dan apa ciri2 personaliti setiap warna tu? Panjang sangat kalau cerita kat sini. So KakJa kongsi dengan lebih lanjut dalam group ekslusif team Jayzra.

Kalau nak tau, whatsapp KakJa ya.

Selepas habis kelas, KakJa jumpa biz partner team Jayzra. Sembang punya sembang ehh dah sejam rupanya. Bukan sembang kosong tau. Sembang berisi. kakja bagi personal coaching tentang blog, cara nak manage masa antara kerja hakiki dan kerja biz.

Sebab bisnes partner kakja ni Lawyer, dia buat part time mengajar jugak dan of kos buat biz shaklee jugak. Dan dia ni emak ada 3 anak kecil. Supermak betul ni. Tabik spring lah KakJa dengan dia. uolss yang di kedah kalau nak buat biz shaklee atau beli produk shaklee ke contactlah dia ye. free konsultasi.

Ok sebenarnya ramai geng business Shaklee daripada golongan professional. Ada Cikgu, Engineer, Pegawai IT, Nurse, Lawyer, Pharmacist, Dietitian dan Doktor pun ada tau. Ya diorang ni masih bekerja tapi dalam masa diorang buat bisnes shaklee. Kenapa diaorang buat itu kena tanya diorang sebab masing-masing ada big why masing-masing.

Yang pastinya Shaklee Business adalah Network Business yang ada sistem dan proven success with real people anda real success.

Ia sesuai untuk semua golongan.

Mungkin anda suka buat bisnes secara offline. Ya boleh!
Mungkin anda suka berniaga secara online dari rumah dan di mana sahaja. Ya boleh!

Kalau Saya Buat Bisnes Shaklee, Apa Yang Saya Dapat?


Anda suka TOLONG ORANG?

Dengan bonus shaklee anda boleh bagi sumbangan kepada yang memerlukan. Anda boleh sedekah, boelh infaq, boleh bagi kepada mak dan ayah setiap bulan, boleh sponsor mak dan ayah menunaikan umrah dan haji, boleh bayar zakat setiap bulan. Pendek kata boleh memberi tanpa kacau duit gaji kerja hakiki.




Anda suka TRAVEL?

Dengan income shaklee anda boleh travel ke mana sahaja anda nak. Dan yang paling best anda boleh fight untuk dapatkan FREE TRIP Shaklee. Bukan calang-calang, 5 stars!



Anda suka RUMAH DAN KERETA?

Ya anda boleh fight untuk dapatkan BONUS KERETA dalam bentuk cash. Boleh beli kereta yang anda nak. Atau yang nak beli rumah boleh gunakan statement bonus shaklee untuk gabungkan dengan slip gaji kerja tetap. Yesss bonus statement Shaklee ni laku tau kat bank. Lagi cun kalau sepanjang 6 bulan konsisten cantik je bonus yang masuk.



Anda suka PRODUK YANG ADA KAJIAN DARI SAINTIS?

Okay seppp sikit. Kita geng. KakJa jatuh cinta dengan Shaklee sebab ni lah. Kita nak berniaga biarlah produk tu bukan sekadar bagi manfaat pada pengguna. Tapi juga produk yang dihasilkan tu ada kajian saintis. Macam Shaklee ada Landmark Study. Dari pihak ketiga bukan Shaklee buat sendiri. So tak ada bias kat sini.






Dan produk-produk shaklee disokong oleh 125 research paper. Setiap bahan baru akan diuji dulu untuk mengesan lebih 350 bahan-bahan tercemar yang bahaya. Shaklee juga telah melabur $250 Juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.


Nak semua? Yess dengan bisnes Shaklee anda berpeluang dapat semua tu dengan syarat anda betul-betul MAHU dan USAHA untuk dapatkannya.


Love,
KakJa
Mentor Bisnes Shaklee Anda
0135150155









Pentingnya Vitamin Ibu Mengandung Supaya Ibu Bertenaga dan Sihat

"Saya sedang mengandung, perlu ke saya makan vitamin?'

Ya, ibu yang hamil perlukan vitamin dan nutrien secukupnya. Sebab badan kita tak boleh hasilkan vitamin sendiri. Jadi kita perlukan vitamin dari apa yang kita makan. Kecuali vitamin D, kita boleh dapat dari cahaya matahari (antara pukul 7 pagi -9 pagi).

Kalau pergi buat checkup bulanan di klinik pun doktor akan bagi vitamin tambahan. betul tak? Penting sangat untuk ibu dan bayi.


Apakah Vitamin dan Nutrien untuk Pregnancy Mom?


Sebelum tu jom tengok video KakJa. Video ni KakJa rekod masa mengandungkan anak ke 4. Masa ni 5 bulan pregnant. Yang pasti waktu ni tak pakai skincare Youth lagi tau. 




ZAT BESI

Bila dah bergelar ibu hamil, darah akan dipam dengan lebih banyak ke seluruh badan. Yang mana kandungan darah akan menjadi 50% dari biasa. Dan zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Apa yang terjadi kalau kurang? Ibu akan mengalami anemia. Anemia semasa hamil sangat bahaya kepada kandungan dan ibu sendiri.

BCOMPLEX

Untuk tumbesaran bayi yang sempurna, ibu memerlukan 8 nutrien dalam B Complex terutamanya Asid Folik. Ia penting untuk pemeliharaan sel darah merah dan sistem saraf.

Pengambilan asid folik yang mencukupi telah terbukti dapat mengurangkan risiko wanita daripada melahirkan bayi yang mengalami kecacatan otak atau saraf tunjang.1*

VITAMIN C

Vitamin C sangat penting untuk penyerapan zat besi. Tapi saya dah makan zat besi. Jadi masih perlu ke makan vitamin c? Ya perlu sebab walaupun ibu dah makan zat besi, tapi tanpa Vitamin C, ibu tetap berisiko untuk dapat anemia.

KALSIUM

Ibu hamil yang kurang kalsium berisiko untuk rasa sakit tulang belakang dan cramp (kejang otot). Ini disebabkan badan kurang kalsium. Tulang dan otot yang akan paling rasa sakit.

MINYAK IKAN

Minyak ikan penting untuk kesihatan otak dan sebagai asid lemak perlu. Yang mana fungsi asid lemak perlu ni untuk tindakbalas hormon. Dan badan tak boleh hasilkan asid lemak perlu.


PROTEIN

Protein adalah blok asas binaan sel-sel badan kita. Dan protein antara nutrisi yang penting untuk ibu hamil. Seeloknya ibu ambil protein tumbuhan seperti protein soya lebih kerap dari protein haiwan. Sebab protein soya bantu kurangkan kolestrol dalam darah.



Rujukan:
1. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube disorders, Hannah Blencowe et al, International Journal of Epidemiology 2010;39:i110–i121 doi:10.1093/ije/dyq028



Love,
Ija Ramli
Pengedar Shaklee No 1 Malaysia
013 5150155










Vivix Produk AntiPenuaan Terbaik Di Malaysia


Kalau korang nak rasai hidup yang lebih bertenaga, bahagia dan bermakna, KakJa cadangkan minum lah vivix setiap hari. vivix ni suplemen antipenuaan dan antioksidan tau bukan ubat. so tak ada masalah untuk ambil setiap hari.

Produk Antipenuaan Terbaik di Malaysia Mengandungi 10x Resveratrol 


Ramai sebenarnya yang mencari produk antipenuaan. Vivix adalah minuman botani yang mengandungi Anggur Muscadine sejenis buah semulajadi yang paling susah nak dapat dan powerful.


Kenapa Anggur Muscadine Powerful?


  • Mengandungi rangkaian lengkap polifenol 
  • Mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain akan hasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat. 


Bukan tu sahaja vivix juga ada extract daripada tumbuhan seperti Polygonum Cuspidatum, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. 

oh ya proses penghasilan vivix daripada 4 tumbuhan utama yang disebutkan di atas dah dipatenkan untuk dapatkan kepekatan yang tinggi dan kekalkan biokatif polifenol.  Maksudnya company lain tak boleh tiru cara penghasilan vivix. Jadi Vivix ni sangat ekslusif. 

Sebotol vivix ni ada 150ml. Cadangan pengambilan 1 sudu (5ml) setiap hari. Boleh minum macam tu sahaja atau dibancuh bersama air.

Dan jangan lupa simpan dalam peti sejuk ya.

Love,
KakJa
013 5150155











Kulit Cerah Berseri Selepas Guna Youth Skincare Shaklee

Youth Is Hope. 
Bagi anda yang sedang mencari skincare berasaskan bahan semulajadi, 100 % tumbuhan, tak ada racun kosmetik dan paling penting berkesan tanpa menipiskan kulit muka anda, Youth adalah jawapannya. 
Jom baca pengalaman pengguna Youth sendiri. Apa perubahan yang dah beliau rasai dengan selepas guna skincare Youth Shaklee. 

Assalammualaikum. Saya Ziela Razali,berumur 27 tahun. Ibu kepada 4 orang anak. Ziela mula kenal Shaklee tahun 2015. Sebelum ni Ziela pakai produk Malaysia yang amat terkenal. Mula pakai memang cantik,tapi bila dah lama mula naik ruam dan whitehead yang banyak. Sekarang Ziela pakai Youth™ sahaja.
 Ziela start pakai Youth 9/03/2018 ..
Masa tu memang tak buat skin analisis lagi. Tapi tahu la yang kulit berminyak kat T Zone,whitehead toksah kata. Boleh cabut2 pakai pengepit uban ja. 😂
Ada juga rasa macam kedutan hujung mata. Tapi abaikan ja.
 
23/03/2018
Dapat free skin analisis kat Skin Valet. Resultnya .. Alahai luluh hati.😣 Kulit berminyak kat T zone,whitehead banyak. Wrinkles keliling mata. Padahal nampak hujung mata ja. Pori terbuka besar dan banyak. Jeragat dah start timbul. Ada bekas2 jerawat besar akibat suka picit jerawat. Masa ni ziela terus konsisten youth. Pakai night cream,Radiance c&E.
 
Setelah 43 hari konsisten Youth Skincare,Ziela buat skin analisis di Youth Party Kangar. Mesin dia serupa mesin di kat Skin Valet. Masa ni kulit kering pulak dah. 😂 Ni mesti pasai malas pakai spf50. Tapiiiiiii … Pori dah normal,wrinkles takda. Tahap kolagen dalam kulit normal. Jeragat masih so so .. skin tone ja tak sekata lagi. Pakar nutritionist cakap bila waktu siang memang kena pakai spf50 walaupun tak keluar rumah dan berada di dalam rumah .Sebabnya sinaran matahari mampu menembusi hingga ke dalam rumah.
 Kalau ikut kajian saintis Shaklee,result yang terbaik adalah 3 bulan pemakaian youth dan konsisten radiant5. Tak sabar nak tunggu 2 bulan lagi. Semoga kulit muda sedekad lagi 😍.
 Youth memang diciptakan untuk wanita yang ingin kulit sihat,cantik dan berseri. Youth juga terbukti secara klinikal,diuji selama 8 tahun dan diuji ke atas 100 orang wanita pelbagai peringkat umur untuk memastikan keberkesanannya.
 Cubalah Youth hari ni dan rasai keberkesannya sendiri.
 Youth is HOPE!

Best kan dapat kulit lebih cerah berseri. impian setiap wanita. dan lelaki juga.

Hubungi ija di 0135150155 jika anda ada masalah yang sama dan ingin rasai perubahan dengan Youth skincare shaklee.

Picit link ini untuk lebih mudah http://wasap.my/60135150155