EBOOK PERCUMA: FORMULA BUAT DUIT DAN BEBAS HUTANG





Nak bebas hutang impian semua orang.
Nak buat duit juga keperluan semua orang. Betul, betul?

Namun bila terlampau asyik dengan masalah, kita jadi buntu.

Serabut.

Akhirnya follow the flow je lah.
Dah takdir hidup aku macam ni.
Syukur aje lah dengan apa yang ada.

Pernah rasa macam tu?

Jangan risau, saya ada cara untuk bantu anda.

Bukan skim cepat kaya. Saya paling benci skim cepat kaya. Sebab orang paling rapat dengan hidup saya dah berkali kena. Jadi saya sesekali dengan izinNya tak akan ajak orang untuk sertai apa-apa bisnes sama ada online atau offline yang menjurus ke arah skim cepat kaya.

Dah tu apa caranya?

Saya ada dedahkan Formula Buat Duit Dan Bebas Hutang (cara halal, selamat dan berkesan okey) dalam EBOOK saya.

Ebook ini bernilai RMxx. Namun untuk anda yang sudi baca entry saya sampai habis, saya dengan rendah hati berikan EBOOK ini secara PERCUMA.

Jika anda betul-betul nak jana duit secara fulltime atau partime dan paling penting BEBAS HUTANG, jom donwload EBOOK ini secara PERCUMA. Mohon isikan form di bawah ya.



Mohon isikan form di bawah ya.

EBOOK PERCUMA: FORMULA BUAT DUIT DAN BEBAS HUTANG

Isikan form dibawah untuk saya hantarkan ebook percuma kepada anda. Terima kasih

Ya
Tidak

EBOOK PERCUMA: 30 KESILAPAN BERNIAGA ONLINE

bisnes online


Berniaga online dah jadi satu trend sekarang ni. Lagi tepat ia dah jadi macam satu keperluan. Bukan sekadar suka-suka nak buat bisnes.

Walaupun begitu ada macam-macam sebab kenapa orang berniaga online. Ada yang nak cari duit lebih untuk realisasikan impian, ada yang buat untuk belajar jadi insan yang lebih berkeyakinan, ada yang sebab suka pada cabaran dan ada yang buat bisnes online untuk survival.

Walau apa pun sebabnya, berniaga adalah satu usaha yang bukan sahaja beri manfaat pada si peniaga tapi juga beri penyelesaian pada pengguna. Bayangkan kalau tak ada orang jual nasi lemak, aishh kempunan la kita ya (bagi yang memang tak sempat langsung nak masak sendiri). 

Namun begitu, tak semua peniaga online berjaya sepenuhnya. Ada yang mengalah di tengah jalan. opss nanti dulu. jangan stop. Normal jika bisnes ada naik dan turun. Itulah dia dunia usahawan. Dunia usahawan adalah kehidupan yang mesti ada naik turun, naik turun. 

Cuma anda kena kenal pasti apa kesilapan anda semasa anda berniaga online. Ini penting supaya kita dapat lesson learnt dan baiki silap tu.

Jom saya bantu anda. Saya dah keluarkan 30 kesilapan berniaga online dalam ebook terbaru saya. Ini adalah berdasarkan 6 tahun saya berniaga online dan pemerhatian saya. Ya saya pun pernah buat silap. Jadi saya tak nak anda buat kesilapan yang sama. 

Ebook ini saya bagi secara PERCUMA. Ya, percuma untuk anda.

Untuk dapatkan EBOOK PERCUMA ini, sila isikan form di bawah ya.


FREE EBOOK: 30 Kesilapan Berniaga Online

Masukkan nama dan email untuk saya hantarkan eBook percuma kepada anda. Terima kasih

Promosi Shaklee May 2018

Sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi, Shaklee buat promosi best. Ada offer yang sangat best. Sampai kalau kita tak grab peluang tu mesti tidur pun tak lena. Termimpi-mimpi offer shaklee ni. 

Kak JaJa sendiri pun tak senang duduk tau. Okay lah meh kak jaja cerita apa offer bulan May 2018. 

SKINCARE YOUTH


Offer ni khas untuk yang tercari-cari skincare tanpa bahan kimia bahaya. 100% terbukti secara klinikal.



YOUTHTM INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR SET


• Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
• Perfecting Skin Toner (177ml)
• Youth Activating Serum (30ml)
• Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
• Advanced Renewal Night Cream - Light (50ml)
• Radiance C+E (worth RM437.25*)
Come with:
• FREE Delivery
• Creating Healthier Lives Paper Bag
• YOUTH™ Skin Care Guide (E/B/C) 




PERFORMANCE DRINK
MEALSHAKES
CINCH VANILLA SHAKE



FREE Eco Pack-N-Go Bag 



CLEANSE AND BURN SET
REVITALISE SET




FREE Eco Pack-N-Go Bag 



SHAKLEE BABY





Jom rebut offer best ni. Hubungi Kak JaJa 0135150155

Nak Bebas Hutang? Sertai Akademi Blog Bisnes iReach (ABiR) Bersama Ija Ramli


Jika anda sedang mencari-cari bisnes yang salah satu cara marketingnya boleh dilakukan tanpa menganggu urusan kerja hakiki anda, ini la dia. Akademi Blog Bisnes iReach (ABiR).

Tahniah! Anda singgah ke blog yang betul.
Kenapa? Kerana saya dan team sedang mencari protege yang sedia dibantu dan ingin benar-benar bantu diri sendiri.

Dengan cara apa? Caranya dengan menggunakan blog. Yes blog.

Saya dan team ABiR akan membimbing anda untuk:


  • Setup blog anda sendiri
  • Menulis entry blog yang menarik dan mempunyai conversion yang tinggi.
  • Menulis entry yang bepengaruh.
  • Menjadikan blog anda mesra di mata google.
  • Mendapatkan trafik berkualiti.


Dan apabila anda dah mahir dan blog anda berjaya hasilkan duit, anda dapat membina team perniagaan anda sendiri.

Selain itu, jika anda join ABiR bersama team saya, anda akan dapat:


  • PERCUMA sesi photoshoot selama 1 jam 

daftar ahli shaklee


  • PERCUMA eBook Langkah Demi Langkah Cara Jana Pendapatan Dengan Blog

cara jana income dengan blog


Ya, percuma ekslusif untuk yang Daftar Ahli Shaklee dengan saya.

Berminat?

Jom hubungi saya di  http://JanaIncomeDenganBlog.wasap.my

Ija,
Mentor ABiR anda
0135150155


YOUTH, Skin Care 100% Dari Bahan Semulajadi, Selamat dan Berkesan

Set penjagaan kulit daripada Shaklee iaitu YOUTH. Yeay! Hasil 8 tahun kajian klinikal, ada 8 paten dan paten-diproses, youth dicipta untuk bantu kita semua (lelaki dan prempuan) untuk nampak lebih muda dan lama (look younger longer) TANPA TANPA 1500 bahan kimia yang biasanya ada dalam skincare.

Teruja!




"Looking as young on the outside as they are feeling on the inside."

Saya agak memilih bab skincare ni. risau sangat bila ada banyak sangat skincare kat luar sana yang ada macam-macam bahan kimia semata-mata nak beri kesan yang cepat pada kulit kita.

Namun, bila shaklee malaysia keluarkan produk Youth ni, saya tak teragak-agak untuk terus dapatkannya.

Dan semasa entry ini ditulis, saya dah hari ke 9 #30daysYouthChallenge. Apa saya rasa? haa nanti saya kongsikan dalam entry seterusnya.

Untuk entry ini saya nak kongsikan dengan lebih details tentang YOUTH.

Saya tertarik dengan kata-kata:

"YOUTH bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda."

Perghhh amazing!

Sungguh tak sabar nak tengok kesan pada kulit muka selepas penggunaan youth ni.

Secara ringkasnya, Youth bantu wanita-wanita cantik tanpa korbankan keselamatan diri.

Khas untuk anda yang
nak cantik
nak nampak lebih muda
nak kurangkan masalah kulit muka
Jadi pastikan anda dapatkan produk yg selamat.

KAJIAN TENTANG YOUTH SKIN CARE


Okay kita baca sikit tentang kajian yang shaklee buat sebelum pasarkan youth.

8 tahun lepas shaklee dan team nya keluarkan idea tentang youth ni. dan diorang buat kajian. dan ada satu kajian dia buat tentang skin age index.

kajian ni dibuat tentang skin tone ke atas 100 orang wanita yang mana 50 orang barat, 50 orang asian.

Jadi jumlah sample size adalah 100

kajian ni bertapak di texas, us.

dia buat bersama institute research yang bekerjasama utk jadikan produk shaklee ni outstanding.

Sebab ada alat yg takde kat lab shaklee, tapi ada kat lab lain. Jadi itu pentingnya kerjasama tersebut.

dan setiap org kat institute ni ada kepakaran berbeza. so shaklee akan refer tentang setiap satu tu kepada pakar. bukan syok sendiri.

dalam sample size tu shaklee ambik dari umur 20 tahu, 30 40 50 60

setiap satu grup umur tu ada 20 orang/

apa yg membezakan kajian ni ialah dia adalah kombinasi sains dan dermatologi.

dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa.

KEPUTUSAN KAJIAN

2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada 10 tahun lebih muda dengan youth!

ya. 100% wanita mempunyai kulit lebih muda , dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari dan dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 telah mengubah usia kulit mereka kepada 10 tahun lebih muda.

Wahh mana tak teruja kan?

RAMUAN 100% DARI BAHAN SEMULAJADI


Kata tak ada bahan-bahan terlarang kan? Bebas 1500 bahan kimia bahaya. So apa bahan-bahan yang digunakan untuk produk skincare youth?

Okay jom kita tengok apa bahan-bahannya.

Yang pasti ia dicipta secara harmoni dengan alam semulajadi. dibuktikan secara klinikal.

Youth adalah sebuah revolusi di mana ia ada 8 paten dan paten-diproses. Maknanya orang tak boleh tiru cara formulasi youth ni. Dan diformulasi secara spesifik untuk selesaikan masalah-masalah penuaan. Sama ada penuaan itu disebabkan oleh cara hidup, persekitaran yang tak elok atau pun penuaan semulajadi.



muscadine grape


MUSCADINE GRAPE

Dalam Anggur Muscadine ada polifenol.
Fungsinya dapat melindungi dan membaiki DNA dalam sel badan kita. Dan menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


lotus japonicus

LOTUS JAPONICUS

Mengaktifkan protein  yang penting untuk penjanaan semua sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.


apple stem cell extract

APPLE STEM CELL EXTRACT

Mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit nampak lebih muda.
Ia kekalkan serta baiki tisu kulit supaya kulit lebih berseri dan lembut lebih lama.


schisandra chinensis fruit extract

SCHISANDRA CHINESIS FRUIT EXTRACT

Ia digunakan secara tradisional di China, jepun dn korea untuk lega kan dan tenangkan radang kulit dan kulit yang gatal. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ia juga menyokong struktur kulit muda dengan suburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital repair coplex

VITAL REPAIR COMPLEX

Beri nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk halang radikal bebas yang rosakkan kulit dan galakkan tumbesaran sel sihat.

YOUTH IS HOPE

Youth ibarat harapan untuk mereka yang sedang mencari-cari set penjagaan kulit yang selamat dari bahan-bahan terlarang yang boleh rosakkan kulit. Dan terbukti berkesan.

Semua orang layak untuk cantik dengan selamat. Buatlah pilihan yang tepat.

Jika anda berminat untuk tau lebih lanjut tentang Youth, hubungi Ija 013 5150155. Atau klik saja di link ini

Lihat testimoni youth di sini


Cara Adakan Masa Supaya Dapat Duit Lebih

Cara Adakan Masa Supaya Dapat Duit Lebih
khas utk mak-mak yang dah anak tapi dalam masa yg sama nak cari duit lebih/extra income.

First bila kita dah decide nak duit extra maknanya kita perlu buat kerja extra. 

Buat part time secara serius. 

Contoh. Suri rumah kerja hakikinya ialah urus rumah, anak2, suami. Ini tak bermakna surirumah tak boleh dpt duit extra. 

Ya mungkin ada suri rumah yg bg dia elaun dari suami pun dah cukup. Tapi kalau dapat lebih boleh buat macam2kan. Travel tengok keindahan alam ciptaan Tuhan dan belajar budaya orang luar. Tunaikan impian anak2. Impian diri sendiri. Bg mak ayah lebih dari biasa. Sponsor sedara pegi umrah. 

Haa banyak yg kita boleh buat jika ada xtra income which is kita juga dpt manfaat dan pahala jika disalurkan ke cara yang betul.

Atau mungkin ada suri rumah yang sangat sangat perlukan extra income. Bukan sebab hasben tak bagi elaun. Tapi zaman skrg ni kos hidup dah makin tinggi. Komitmen pun makin banyak. Impian pun makin memanggil. Kita taktau berapa lama lagi kita boleh hidup. Nak tangguh sampai bila impian kita? Kalau tak kesian kat diri sendiri, Kesian lah kat anak-anak. 

Sekarang ni peluang nak dapat duit lebih dah makin banyak. Cuma tinggal usaha je. Kenalah rajin. 

Okay bila dah decide nak buat apa2 bisnes online pun, macam mana sibuk pun hari kita, kita kena juga adakan masa untuk fokus buat kerja-kerja bisnes macam marketing.

Untuk orang yang baru nak bina bisnes, mungkin perlu 3 atau 4 jam utk urusan bisnes sehari. Contoh. Dalam masa 3 jam tu, buat entry blog. Karang sharing yang nak di post ke fb dan ig esoknya. Buat skrip dan rekod video utk masukkan ke utube channel. Kemaskan database customer baru hari tersebut. Buat senarai nama sape customer dan prospek yg kita nak followup esoknya. Dan bla bla blaa....

apa2 urusan bisnes yg korang nak setelkan. Terpulang pada bisnes masing2.

Mungkin tak sama setiap hari. Korang decide dan plan nak buat apa. 

Soalannya bila kah masa itu?

Mungkin malam. Selepas setel bagi anak2 dan suami makan. Anak2 pun dah setel homework. Dah tidokan diorang. 9.30 malam contohnya start. 

Lepas anak2 dah tdo, boleh la fokus betul2 pada urusan bisnes tu. Buat apa yg spatutnya bukan tetiba pi scroll newsfeed fb pulak. 

Atau mungkin ada yg suka tdo awal. Nak jaga kesihatan badan dan otak kan. No problem. Resipinya,  tdo awal, bangun awal. 
Bangun seawal 3 pg. Haa siap boleh tahajud lagi dulu sebelum start urusan bisnes. 

Subuh, siapkan diri dan anak2. 

Nampak macam penat kan? 

Yesss betul saya tak nafikan. Sebab saya sendiri pun macam tu. 

Namun, kita pilih untuk berjaya. Kita pilih untuk ada extra income. Kalau bukan untuk diri sendiri fikir untuk bantu orang lain. Dont be selfish.

Kita semua boleh berjaya. Percayalah.

Sabun Basuh Baju Terbaik Untuk Baby Dan Keluarga | Get Clean Fresh Laundry Powder


"Nak guna sabun basuh baju untuk baby yang mana satu ya?"

Ini lah soalan yang buat saya pening masa nak membeli sabun basuh baju untuk baby dari anak pertama, kedua dan ketiga. 

Ya betul, memang banyak dah sekarang company yang keluarkan sabun khas untuk basuh baju baby.

Namun, saya perlu pilih sabun yang mesra pada alam juga. Yeahhhh i am natural lover. 

Sejak ada anak ni, memang saya jadi agak memilih sikit dalam memilih keperluan untuk anak-anak especially masa fasa baby. 

Ya lah kan kulit baby yang baru lahir sangat lah halus. Gebu dan suci murni gitu. 

Rasa tak sanggup nak rosakkan dengan bahan perengsa dalam kebanyakan sabun basuh baju. Bila kita guna, ia akan melekat di pakaian baby. Lepastu baby pakai. dah kena hadap alahan kulit pula macam ruam, kering, gatal. Ishh kesian kat baby tu. Kalau selalu dihidu mungkin akan sebabkan asma dan batuk. 

Antara bahan perengsa yang selalu ada dalam kebanyakan serbuk pencuci pakaian ialah Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate yang disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Mesti ibu-ibu tak nak bahan-bahan macam tu meresap masuk dalam kulit dan badan anak-anak kan?

Bukan ibu-ibu je. Saya sendiri pun tak nak macam tu.

Syukurlah akhirnya saya berjumpa dengan sabun basuh baju yang mesra manusia dan mesra alam. Namanya get clean fresh laundry. Bukan sahaja boleh guna untuk basuh baju baby saja tapi juga baju kita orang dewasa. Kiranya boleh guna untuk basuh baju semua ahli dalam keluarga. 



Haa kan tak payah dah nak pening-pening kepala beli sabun asing-asing. untuk baby dan anak-anak sabun lain. Mak ayah sabun lain. Tak syok lah!

Dengan sabun get clean fresh laundry boleh guna untuk satu keluarga. Dari baby sampai lah atok nenek. Syok weh. 

Apa yang syok tu? Hihi. Jom kita baca lebih lanjut apa kelebihan Fresh Laundry Concentrate:

(1) Fresh Laundry Concentrate Selamat

✔Hipoalergenik.
✔Tanpa klorin.
✔Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh.
✔Tiada bahan kimia berbahaya.

(2) Fresh Laundry Concentrate Berkesan

✔Berkepekatan tinggi.
✔Hanya 1 oz (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana.
✔Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk.
✔Mengekalkan warna pakaian yang putih, menjadikan pakaian berwarna lebih berseri.

(3) Fresh Laundry Concentrate Mesra Alam

✔Rumusan semula jadi daripada sumber yang semulajadi.
✔Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa.
✔Bungkusan yang boleh dikitar semula.
✔Tanpa bahan pewarna.
✔Selamat untuk sistem septik dan pembetungan.

Amacam? Dah tak perlu risau dah. Ia tak rosakkan kulit manusia dan tak memudaratkan bumi. Selamat untuk manusia dan selamat untuk alam juga. Barulah betul-betul pencinta alam. 

Kuasa pembersihan dia pun power. Maknanya baju-baju yang dibasuh lebih bersih.

Sabun macam ni lah yang ibu-ibu perlukan untuk penggunaan harian. Semestinya pilihan ibu-ibu terutamanya yang ada baby dan anak-anak kecil.

Yeahh jom bertukar ke sabun basuh baju Get Clean Fresh Laundry Powder yang mesra alam dan manusia!


==============
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh, Desa Coafield, Bukit Jelutong dan Shah Alam. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

Call/ SMS/ WhatsApp : 013-515 0155
E-Mail : iija84@gmail.com

Daftar keahlian Shaklee segera dengan kami untuk keuntungan berganda.

Vitamin C Bukan Sekadar Vitamin Untuk Kulit Cantik

Bila ambil vitamin seperti vitamin C, ESP dan vitamin2 lain, ia bukanlah semata-mata untuk cantik je.

Kenapa?

Okay kita lihat dulu kenapa pentingnya vitamin C pada tubuh badan kita.

Cara hilangkan selesema


Kebanyakan haiwan dapat hasilkan vitamin C mereka sendiri. Namun kita, manusia tak dapat hasilkan vitamin C sendiri. Kita kurang 1 enzim je untuk bolehkan kita tukar gula ringkas jadi vitamin C.

Dan vitamin c sangat penting untuk kita sebab ia terlibat dalam banyak bidang kesihatan.

Contohnya, bila stress, badan kita akan keluarkan hormon cortisol dari kalenjar adrenal sebagai satu cara untuk kawal stress tu. Dan hormon cortisol ni perlukan vitamin C, vitamin E dan Bcomplex dalam proses penghasilannya.

Vitamin c juga digunakan untuk melindungi badan kita dari pencemaran udara. Bila badan habis guna vitamin c, kita perlu bekalkan badan dengan vitamin C semula secara berterusan.

Yang lebih jelas ialah apabila kita kena selesema. Ikut kajian pengambilan vitamin c yang konsisten, dapat kurangkan tempoh selesema tu. Dan yang paling syok ia dapat kurangkan kesan2 yang tak best akibat selesema tu.

Jika saya kena selesema pun, saya pasti nak alami paling sikit kesan akibat selesema. Dan lagi best dapat sembuh cepat. Haishh tak selesa jika selesema lama2 kan?

Anda pernah luka?
Vitamin C penting dalam penyembuhan luka. Jika anda mudah lebam, ia tanda anda kurang vitamin c. Sebab vitamin c penting untuk pembentukan kolagen. Kolagen ni ibarat macam gam tisu. Hebat cipataan Tuhan. Kolagen akan ikat sel-sel bersama. Jika berlaku pembentukan tisu-tisu baru, badan juga perlu buat kolagen baru.

Itu lah dia peranan vitamin c. Bukan takat nak cantik je perlu makan vitamin. Vitamin c jugak dapat tingkatkan sistem imun badan.

Ya. Vitamin c juga salah satu antioksidan. Bila cakap pasal antioksidan, ia penting untuk cegah kanser.

Banyak sungguh sebab kenapa kita perlu konsisten dengan vitamin C.

Oh satu lagi yang paling penting, vitamin C juga dapat cegah penyakit jantung. Sebab vitamin c akan cegah pengoksidaan kolestrol LDL dari bertukar kepada bentuk yang lebih bahaya.

Ok. Tu baru vitamin c. Vitamin lain pun secara specifik banyak manfaatnya.

Bayangkan betapa banyaknya manfaat vitamin untuk kita dapat kesihatan optimum (menyeluruh). Bukan hanya untuk cantik semata2.

Jika fikirkan betapa kita terdedah dengan pencemaran, radiasi, makan pelbagai proses food, makanan manis dan sebagainya yang akibatkan macam2 penyakit bila makin berumur nanti, pasti kita akan konsisten makan vitamin C yang mampu bagi kesan yang berterusan.

Kita yang tak cuba ikhtiar cegah dari umur muda, takkan bila dah sakit nak salahkan umur tua kita?

Cara Kawal Stress Supaya Tenang Hadapi Cabaran hidup

Pernah tak anda rasa macam banyaknya benda nak kena setelkan. Serabutnya rasa. Rumah macam kapal pecah. Anak meragam. Bajet lari. Haishh semua tu bikin stress kan?

Cara kurangkan tekanan


Saya pun tak terkecuali. Ada masa stress jugak. 😅. So nak buat macam mana untuk kawal stress tu supaya tenang hadapi cabaran hidup?

1. Akui dan terima yang anda tengah stress. 
"Ok aku tengah stress ni"

2. Cuba buat teknik pernafasan:

a. tarik nafas melalui hidung dalam-dalam dalam. Pastikan perut ke depan (kembung).

b. Tahan sekejap.

c. Lepaskan perlahan-lahan melalui mulut.

Masa lepaskan nafas tu, anda bayangkan segala benda yang buat stress tu berlalu pegi.

3. Istighfar 100 kali, selawat 100 kali.

4. Serah segalanya kat Tuhan. Nak nangis nak ngadu. Sembang2 lah ngan Tuhan.

5. Amalkan makan suplemen macam Bcomplex dan Cinch tea. Ikut kajian ada bahan dalam cinch tea namanya L-Theanine yang relax kan otak kita sekaligus buatkan otak kita berada dalam keadaan alpha.

6. Bermesra dengan alam. Tak perlu jauh. Jika masa dan bajet kurang, pi saja tempat yang dekat dengan rumah. Asalkan ia luar dari rumah.

7. Jalan kaki. Saya akan kongsikan lebih lanjut dalam blog.

Cara2 ni dengan izinNya, berkesan utk normalkan heartbeat terutama bila stress, marah, takut, sedih.

Lagi bagus jika dapat buat selepas solat sunat 2 rakaat