Sabun Basuh Baju Terbaik Untuk Baby Dan Keluarga | Get Clean Fresh Laundry Powder


"Nak guna sabun basuh baju untuk baby yang mana satu ya?"

Ini lah soalan yang buat saya pening masa nak membeli sabun basuh baju untuk baby dari anak pertama, kedua dan ketiga. 

Ya betul, memang banyak dah sekarang company yang keluarkan sabun khas untuk basuh baju baby.

Namun, saya perlu pilih sabun yang mesra pada alam juga. Yeahhhh i am natural lover. 

Sejak ada anak ni, memang saya jadi agak memilih sikit dalam memilih keperluan untuk anak-anak especially masa fasa baby. 

Ya lah kan kulit baby yang baru lahir sangat lah halus. Gebu dan suci murni gitu. 

Rasa tak sanggup nak rosakkan dengan bahan perengsa dalam kebanyakan sabun basuh baju. Bila kita guna, ia akan melekat di pakaian baby. Lepastu baby pakai. dah kena hadap alahan kulit pula macam ruam, kering, gatal. Ishh kesian kat baby tu. Kalau selalu dihidu mungkin akan sebabkan asma dan batuk. 

Antara bahan perengsa yang selalu ada dalam kebanyakan serbuk pencuci pakaian ialah Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate yang disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Mesti ibu-ibu tak nak bahan-bahan macam tu meresap masuk dalam kulit dan badan anak-anak kan?

Bukan ibu-ibu je. Saya sendiri pun tak nak macam tu.

Syukurlah akhirnya saya berjumpa dengan sabun basuh baju yang mesra manusia dan mesra alam. Namanya get clean fresh laundry. Bukan sahaja boleh guna untuk basuh baju baby saja tapi juga baju kita orang dewasa. Kiranya boleh guna untuk basuh baju semua ahli dalam keluarga. 



Haa kan tak payah dah nak pening-pening kepala beli sabun asing-asing. untuk baby dan anak-anak sabun lain. Mak ayah sabun lain. Tak syok lah!

Dengan sabun get clean fresh laundry boleh guna untuk satu keluarga. Dari baby sampai lah atok nenek. Syok weh. 

Apa yang syok tu? Hihi. Jom kita baca lebih lanjut apa kelebihan Fresh Laundry Concentrate:

(1) Fresh Laundry Concentrate Selamat

✔Hipoalergenik.
✔Tanpa klorin.
✔Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh.
✔Tiada bahan kimia berbahaya.

(2) Fresh Laundry Concentrate Berkesan

✔Berkepekatan tinggi.
✔Hanya 1 oz (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana.
✔Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk.
✔Mengekalkan warna pakaian yang putih, menjadikan pakaian berwarna lebih berseri.

(3) Fresh Laundry Concentrate Mesra Alam

✔Rumusan semula jadi daripada sumber yang semulajadi.
✔Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa.
✔Bungkusan yang boleh dikitar semula.
✔Tanpa bahan pewarna.
✔Selamat untuk sistem septik dan pembetungan.

Amacam? Dah tak perlu risau dah. Ia tak rosakkan kulit manusia dan tak memudaratkan bumi. Selamat untuk manusia dan selamat untuk alam juga. Barulah betul-betul pencinta alam. 

Kuasa pembersihan dia pun power. Maknanya baju-baju yang dibasuh lebih bersih.

Sabun macam ni lah yang ibu-ibu perlukan untuk penggunaan harian. Semestinya pilihan ibu-ibu terutamanya yang ada baby dan anak-anak kecil.

Yeahh jom bertukar ke sabun basuh baju Get Clean Fresh Laundry Powder yang mesra alam dan manusia!


==============
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh, Desa Coafield, Bukit Jelutong dan Shah Alam. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

Call/ SMS/ WhatsApp : 013-515 0155
E-Mail : iija84@gmail.com

Daftar keahlian Shaklee segera dengan kami untuk keuntungan berganda.

Vitamin C Bukan Sekadar Vitamin Untuk Kulit Cantik

Bila ambil vitamin seperti vitamin C, ESP dan vitamin2 lain, ia bukanlah semata-mata untuk cantik je.

Kenapa?

Okay kita lihat dulu kenapa pentingnya vitamin C pada tubuh badan kita.

Cara hilangkan selesema


Kebanyakan haiwan dapat hasilkan vitamin C mereka sendiri. Namun kita, manusia tak dapat hasilkan vitamin C sendiri. Kita kurang 1 enzim je untuk bolehkan kita tukar gula ringkas jadi vitamin C.

Dan vitamin c sangat penting untuk kita sebab ia terlibat dalam banyak bidang kesihatan.

Contohnya, bila stress, badan kita akan keluarkan hormon cortisol dari kalenjar adrenal sebagai satu cara untuk kawal stress tu. Dan hormon cortisol ni perlukan vitamin C, vitamin E dan Bcomplex dalam proses penghasilannya.

Vitamin c juga digunakan untuk melindungi badan kita dari pencemaran udara. Bila badan habis guna vitamin c, kita perlu bekalkan badan dengan vitamin C semula secara berterusan.

Yang lebih jelas ialah apabila kita kena selesema. Ikut kajian pengambilan vitamin c yang konsisten, dapat kurangkan tempoh selesema tu. Dan yang paling syok ia dapat kurangkan kesan2 yang tak best akibat selesema tu.

Jika saya kena selesema pun, saya pasti nak alami paling sikit kesan akibat selesema. Dan lagi best dapat sembuh cepat. Haishh tak selesa jika selesema lama2 kan?

Anda pernah luka?
Vitamin C penting dalam penyembuhan luka. Jika anda mudah lebam, ia tanda anda kurang vitamin c. Sebab vitamin c penting untuk pembentukan kolagen. Kolagen ni ibarat macam gam tisu. Hebat cipataan Tuhan. Kolagen akan ikat sel-sel bersama. Jika berlaku pembentukan tisu-tisu baru, badan juga perlu buat kolagen baru.

Itu lah dia peranan vitamin c. Bukan takat nak cantik je perlu makan vitamin. Vitamin c jugak dapat tingkatkan sistem imun badan.

Ya. Vitamin c juga salah satu antioksidan. Bila cakap pasal antioksidan, ia penting untuk cegah kanser.

Banyak sungguh sebab kenapa kita perlu konsisten dengan vitamin C.

Oh satu lagi yang paling penting, vitamin C juga dapat cegah penyakit jantung. Sebab vitamin c akan cegah pengoksidaan kolestrol LDL dari bertukar kepada bentuk yang lebih bahaya.

Ok. Tu baru vitamin c. Vitamin lain pun secara specifik banyak manfaatnya.

Bayangkan betapa banyaknya manfaat vitamin untuk kita dapat kesihatan optimum (menyeluruh). Bukan hanya untuk cantik semata2.

Jika fikirkan betapa kita terdedah dengan pencemaran, radiasi, makan pelbagai proses food, makanan manis dan sebagainya yang akibatkan macam2 penyakit bila makin berumur nanti, pasti kita akan konsisten makan vitamin C yang mampu bagi kesan yang berterusan.

Kita yang tak cuba ikhtiar cegah dari umur muda, takkan bila dah sakit nak salahkan umur tua kita?

Cara Kawal Stress Supaya Tenang Hadapi Cabaran hidup

Pernah tak anda rasa macam banyaknya benda nak kena setelkan. Serabutnya rasa. Rumah macam kapal pecah. Anak meragam. Bajet lari. Haishh semua tu bikin stress kan?

Cara kurangkan tekanan


Saya pun tak terkecuali. Ada masa stress jugak. 😅. So nak buat macam mana untuk kawal stress tu supaya tenang hadapi cabaran hidup?

1. Akui dan terima yang anda tengah stress. 
"Ok aku tengah stress ni"

2. Cuba buat teknik pernafasan:

a. tarik nafas melalui hidung dalam-dalam dalam. Pastikan perut ke depan (kembung).

b. Tahan sekejap.

c. Lepaskan perlahan-lahan melalui mulut.

Masa lepaskan nafas tu, anda bayangkan segala benda yang buat stress tu berlalu pegi.

3. Istighfar 100 kali, selawat 100 kali.

4. Serah segalanya kat Tuhan. Nak nangis nak ngadu. Sembang2 lah ngan Tuhan.

5. Amalkan makan suplemen macam Bcomplex dan Cinch tea. Ikut kajian ada bahan dalam cinch tea namanya L-Theanine yang relax kan otak kita sekaligus buatkan otak kita berada dalam keadaan alpha.

6. Bermesra dengan alam. Tak perlu jauh. Jika masa dan bajet kurang, pi saja tempat yang dekat dengan rumah. Asalkan ia luar dari rumah.

7. Jalan kaki. Saya akan kongsikan lebih lanjut dalam blog.

Cara2 ni dengan izinNya, berkesan utk normalkan heartbeat terutama bila stress, marah, takut, sedih.

Lagi bagus jika dapat buat selepas solat sunat 2 rakaat

Trip Percuma Tajaan Shaklee ke Langkawi


Trip Percuma Shaklee


CUTI-CUTI PERCUMA.....

Pernah tak korang berangan dapat cuti-cuti percuma all sponsored? Dari tambang sampai lah ke duit makan. Wowoweee sungguh lah. Rasa nak lompat sampai ke bintang ja! 😂

Haaa dengan shaklee pasti angan jadi kenyataan. Tapi mesti lah bersyarat. Nak masuk syurga pun ada kriteria dia kannnn.

Macam baru-baru ni (sabtu aritu) kawan-kawan shaklee ke Langkawi ikut free trip shaklee.

Shaklee sponsor uolss. Layanan memang 7 bintang lah.

Hari pertama, sesampai nya di airport pun dah diberi layanan yang istimewa oleh staff shaklee.

Memang ohsem lah. Tak perlu angkat beg, semuanya diuruskan oleh staff shaklee. Memangmudah sangatlah.

Bayangkan kalau kita pergi sendiri, semua kita kena buat sendiri. Angkat begberat segalanya.

Paling best dapat meal allowance/duit makan. perghhh sapa nak bagi free.

Kemudian dibawa ke hotel. Bukan calang-calang hotel. Langkawi luxury hotel iaitu The WestinLangkawi Resort & Spa. Heavenly bed katanya. 13 ribu harga katil dia!

Sampai-sampai bilik, tengok keaadan bilik yang sangat-sangat best. Dan hari2 dapat gift suprised dari shaklee (yang macam atas katil dalam gambar tu).

Memang berbaloi dan terbayar segala usaha penat lelah sebelum ni.

Hari kedua, dibawa ke Mangrove Tour dan layanan first class oleh tourist guide. Dapatpergi Gua Buaya, Floating Fish Farm, Eagle Feeding, Gua Kelawar.

Selepas tu di bawa pula untuk naik cable car, sky bridge, 3d museum dan jalan-jalan di pantai
Cenang.

Dan hari ni selamat pulang.

====

Jadi kesimpulannya, apa beza trip sendiri dengan trip-trip percuma shaklee ni? Apa yang best sangat?

1. Bayangkan tidur di hotel ternama sehebat Pullman, Hilton, Marriot, Reinassance. Dua malam bukan semalam tau. Kalau sendiri bayar jenuh berkira gak.

2. Makan heaven sangatlah. Bukan takat 3 jenis. Berjenis-jenis. Berpinggan pinggan bermangkuk mangkuk.

3. Tak payah tunggu transport sebab ke mana-mana naik bas yang disewa oleh shaklee (kalau pergi sendiri, sama ada naik public transport atau kena drive sendiri).

4. Pegi mana-mana pun tour guide akan explain details. Dari segi sejarah tempat tu dan sebagainya. Layanan first class uolss.
Jika trip sendiri? Haaa kena pandai-pandai lah study & tanya-tanya orang tempatan. Nak amik tour guide, paham-pahamlah kena tambah bajet lagi.

5. Sepanjang trip tak payah fikir pasal sesat ke apa. Kita follow je.

6. Penat tapi sangat RELAX ok! otak tak payah fikir lepas ni nak pi mana nak buat apa. Bila dah penat2, masuk bas boleh tido. Lagi-lagi kat hotel Westin tu, tak sabaq nak landing atas heavenly bed katanya. Perghhh.

Maukalau trip sendiri? maunye nak tido2, kena drive balik hotel. Yang bini pulak kena dok perati suami takut satg dia terlelap tengah drive. Tak ke naya. Huhu

7. Yang penting, semua tu adalah FREE! Haaa tak payah keluar sesen pun. Nak masuk tempat2 tarikan macam skycab/cable car, mangrove tour tu pun shaklee bayarkan. If pi sendiri? Banyak kali jugak fikir (sambil kira bajet) nak masuk ke tak. Huhu.

Siap Shaklee bagi duit makan lagi. Duit bawak untuk shopping ja. Takdak bajet untuk shopping pun takpa. Bawak badan ja.

Best ke best?

Ija. 013 515 0155
Pengedar Shaklee 

Pengalaman Kisah Magik Dalam Bisnes

magik dalam bisnes



Pejam celik pejam celik, dah 5 tahun saya dan suami menjalankan bisnes shaklee. Sepanjang buat bisnes ni, banyak juga Allah hadiahkan kisah-kisah magik.

Bila ingat balik, terasa sangat Ya Allah betapa Allah tu Maha Berkuasa Maha Baik Maha Penyayang. Kerdilnya rasa. Dengan seciput amalan tapi Allah tetap bagi apa yang kita perlukan.

Dalam banyak-banyak kisah, ada tiga kisah yang saya tak boleh lupa.

Kisah magik #1
=============
Masa ni tengah berkampung kat hospital. Jaga ainul. Emosi tak stabil waktu ni. Ye lah kan first time anak kena warded. Kakak-kakak dia memang tak pernah.

Blog pun tak berupdate. Sharing kat facebook pun tak rasanya waktu ni.

Namun tetap doa mohon Allah mudahkan urusan, hadirkan orang2 yang perlukan vitamin shaklee. Sungguh2 doa.

Alhamdulillah dalam kesibukan jaga anak, ada sorang prospek whatsapp nak vitamin untuk turunkan berat badan. Siap nak jadi ahli lagi. Dan tak berkira langsung. Dah lah student.😂

Allahuakbar! Sungguh Allah Maha Baik.

Kisah Magik #2
==============
Kisah ni pulak masa saya di rumah. 

Masa ni tengah kelam kabut uruskan anak-anak, tetiba ada orang call tanya pasal vivix. Dia nak 6 botol vivix tapi nak saya cod. Dan dia nak bayar cash nanti. Bersangka baik yang memang dia betul2 nak, petang tu beli dan malam tu terus hantar dan alhamdulillah jumpa dia dan dia bayar cash. Syukur.

Kisah Magik #3
=============
Masa hari closing, masih belum dapat capai target. Dah lah masa tu on the way balik Perlis. Masa berhenti solat zohor kat RNR Tapah, nanges2 mintak kat Allah bantu untuk capai target. Memang penuh perasaan masa tu.

Masa dalam kereta, hasben kata, "doalah kat Allah mohon Allah bantu. Kita kan tengah musafir"

Lepastu dalam pukul 3 petang, tergerak nak bukak shaklee2u. Menitis air mata bila tengok tercapai jugak target. Allahuakbar! Speechless.

Walaupun masa tu tengah atas highway, internet pun ting tong dan ada kekangan lain-lain juga. Namun, masih boleh capai apa yang kita perlu.

Masya-Allah betapa Allah Maha Berkuasa.

Sungguh. 




Hubungan dengan Tuhan adalah perkara utama untuk melicinkan urusan kehidupan kita di dunia dan 



akhirat.








Sukan Sea Fun Run 2017

Pada 19 Ogos yang lepas saya berpeluang ikut suami ber fun run di larian sukan sea 2017. Anak-anak (8 tahun, 6 tahun dan 4 tahun) turut sama meriahkan suasana. Memang meriah sangat. bestnya kali ni ada family iReach yang lain juga. Macam mana saya dapat tau ada fun run ni? Dalam team Shaklee kami ada Pengerusi iReachFit. Beliau lah yang uruskan hal-hal kesukanan ni. Bila ada geng ni rasa semangat sikit nak join aktiviti-aktiviti macam ni betul tak?

Sebelum baca selanjutnya, jom tengok video klip Larian Sukan Sea 2017 (Fun Run) dulu jom







Kami bertolak seawal jam 5.20 pagi dari rumah. Plannya nak solat Subuh dalam perjalanan. Anak-anak kami angkat je terus masuk ke dalam kereta. Cuma yang sulong tu dah terjaga awal. Terus suruh dia mandi dan siap. Sebelum naik kereta, saya sempat bancuh ESP dalam shaker shaklee tu. Alas perut untuk kami. Sempatlah minum atas kereta. 5 minit sebelum azan subuh, kami sampai di Shell USJ. Singgah solat situ dan beli roti. Manatau budak-budak ni lapar bila bangun nanti.

Selesai solat Subuh kami teruskan perjalanan ke Perbadanan Putrajaya. Pukul 6.20 pagi, kami sampai area Masjid Besi. Masa tu dah banyak kereta. Alhamdulillah ada parking kosong di bangunan yang batu bata merah tu. Tak jauh lah sangat nak berjalan ke tempat acara di Perbadanan Putrajaya. 

Saya bangunkan anak-anak. Tukarkan baju diorang. Pakaikan kasut. 

Sambil tu usha-usha juga kot ada yang bawa anak kecil. ermm tapi tak nampak lagi. Hasben turunkan stroller. Masa tu dah macam rasa alamak aku je ke yang bawak sroller. Tiba-tiba nampak ada sorang Chinese bawak anak. Okay. Lega. Ada geng. haha

Suami cakap geng iReach shaklee yang join pun bawa bini dan anak-anak juga. Stroller pun bawa. Jangan risau lah dia kata. 

Haha lega. 

Pukul 7 pagi kami berjalan ke tempat acara tu.

shaklee selangor
Wefie dulu sambil tunggu geng shaklee yang lain


Kat sana jumpalah dengan geng shaklee yang bawak anak dan stroller. Ada sorang ni makyong macam saya juga. Dia dah 36 minggu. Selamba je dia. Follow fun run juga. Ada sorang lagi makyong. Baru 12 minggu. Saya 25 minggu. kami sama-sama jalan sambil tolak stroller. Dah kata lari santai kan.

ireachfit
Geng mak-mak tolak stroller
kredit to: FB page Running Malaysia Magazine


Akhirnya, alhamdulillah kami berjaya sampai ke finishing line. Kali ni rasa macam eh sekejap nya. Masa walk for humanity tahun lepas terasa juga jauhnya jalan. 

Oh lupa nak tulis, fun run ni sepanjang 5 km. 

Bila sampai garisan penamat, dapatlah finisher medal. yeayyyyy!

Perut boncit. hehe. 25 weeks pregnancy

Sijil pun dapat, yang tu diorang akan emelkan nanti.

Serius, seronok sebenarnya join aktiviti-aktiviti macam ni. Selain rapatkan ukhuwah, ia bantu kita untuk cerdas minda dan cergas fizikal.


Dan sebagai langkah pencegahan daripada pelbagai penyakit masa kini.

Memang boleh pergi individual tanpa join mana-mana group, cuma saya lebih suka bawa anak dan anak-anak saya jadi lagi bersemangat bila ada kawan-kawan sebaya dia (ehhh termasuk mama dia la jugak kan. haha)





So kalau korang suka dan terasa nak join aktiviti-aktiviti gaya hidup sehat macam ni, jom lah join group kami laki bini. Kami bukan sekadar buat bisnes online dan makan vitamin je. Tapi kami praktikkan juga gaya hidup sehat tau. 

Saya dan geng makyong yang join fun run ni pun amalkan makan vitamin Set  Mengandung Shaklee. dengan izin Allah dapat bantu untuk fit dan berjalan 5 km walaupun tengah sarat bawa perut. 



Semoga dapat join lagi aktiviti-aktiviti best macam ni. Mungkin bersama-sama anda yang tengah baca entry ni ;)

Menikmati selagi mampu.

Ija Ramli,
Pengedar Shaklee dan Bisnes Leader,
013 515 0155

Vitamin Lengkap Untuk Ibu Mengandung Pilihan Ramai

Set Kehamilan Lengkap Shaklee adalah set paling disukai oleh kaum ibu. Kenapa? Jom baca entry ni sampai noktah terakhir.


Set kehamilan lengkap shaklee

Nama manja saya Ija. Mak kepada 3 puteri comel. Dan sekarang sedang mengandungkan anak keempat. Puteri atau putera? Cuba teka. hihi

Pejam celik pejam celik, rupanya dah 23 minggu saya mengandungkan anak ke-4. Dah pun masuk dalam fasa kedua atau trimester kedua pregnancy. Mengandung kali ni saya menggunakan set lengkap vitamin shaklee ibu mengandung sama macam mengandungkan anak ketiga dulu.

Berdasarkan pengalaman, lain anak lain cabarannya. Begitu juga lain ibu lain dugaannya semasa tempoh mengandung ni. Yang samanya, setiap ibu perlu ambil suplemen atau vitamin untuk ibu sendiri dan untuk tumbesaran anak dalam kandungan.

Mungkin ada ibu yang tak makan langsung vitamin. Hanya bergantung sepenuhnya pada makanan. Saya tak berapa nak setuju. Kenapa? Sebab ibu perlu ingat, ibu mengandung perlukan nutrisi tambahan sebab ada baby dalam rahim.

Kenapa Perlu Makan Vitamin Semasa Hamil?


Menurut Pakar Nutrisi Shaklee, ibu yang merancang untuk hamil perlu ambil vitamin sejak sebelum hamil lagi. iaitu semasa perancangan untuk hamil. Vitamin Bcomplex with Folic Acid terutamanya. Tujuannya untuk elakkan bayi mendapat kecacatan spinal bifida.

Pengambilan vitamin juga membantu pembentukan sel-sel baru. Sebab itu ibu perlu ambil set premium vitamin ibu hamil supaya badan ibu dan bayi dalam rahim ibu dapat nutrisi yang cukup.

Apa yang ada dalam Set Kehamilan Lengkap Shaklee (Set PreNatal Shaklee)?

Set Kehamilan Lengkap Shaklee

Set untuk Trimester Pertama (0-3 bulan)

  • ESP
  • Vitalea with iron (multivitamin serta zat besi)
  • Bcomplex with acid folic
  • Vitamin C
  • Ostematrik (kalsium dan magnesium serta vitamin D)

Set untuk Trimester Kedua dan Ketiga (4 bulan-bersalin)

  • ESP
  • Vitalea with iron (multivitamin serta zat besi)
  • Bcomplex with acid folic
  • Vitamin C
  • Ostematrik (kalsium dan magnesium serta vitamin D)
  • Omega Guard (minyak ikan) 


Jom tengok fungsi setiap satu vitamin dalam set ibu hamil ni untuk ibu-ibu hamil


ESP


  • sumber protein soya. Protein tumbuhan yang tidak ada kolestrol 
  • Fungsinya membina, perbaharui sel, hormon dan enzim
  • Untuk pembentukan kuku, rambut, dan kulit
  • Bantu beri tenaga, lagi2 ibu yang alami morning sickness yang agak teruk
  • Bantu bekalkan asid amino yang membentuk organ dan otot bayi
  • Protein perlu masa mengandung untuk pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu, bantu aliran darah ibu
  • Bertambah penting bila masuk trimester ketiga sebab tumbesaran bayi yang semakin pesat berkembang.


Vitalea with iron


  • Vitalea ni sejenis multivitamin yang mana ia lengkap dengan zat besi (iron).
  • Zat besi penting untuk ibu hamil. Masa checkup di klinik, result HB lah yang paling ditunggu2 oleh ibu hamil. betul tak? Jika tak cukup zat besi, bacaan HB akan jadi kurang cantek. dan mungkin di bawah bacaan normal. Ibu jadi lemah, mudah nak pitam dan kelihatan pucat. 
  • Zat besi merupakan komponen penting dalam hb. bila hb rendah, oksigen dalam darah tidak dapat di angkut ke seluruh badan dengan efektif. dan boleh jejaskan pengaliran oksigen kepada bayi dalam rahim ibu. Paling teruk ibu akan mengalami anemia. dan anemia boleh menyebabkan ibu melahirkan anak pra matang. 
  • Maka pastikan ibu makan makanan yang mempunyai zat besi dan ambil vitamin tambahan iaitu vitalea shaklee. 


Vitamin C Sustained Released


  • Vitamin C akan merangsang penyerapan zat besi dan asid folik. 
  • Diperlukan dalam penghasilan kolagen untuk pertumbuhan otot, tulang dan tulang rawan. 
  • Meningkatkan sistem imun
  • Uniknya vitamin c ialah ia sustained released. maknanya ia dilepaskan beransur-ansur megikut keperluan badan kita. 


Bcomplex with Folic Acid


  • Lengkap dengan 8 jenis vitamin B. Antaranya Asid Folik dan Biotin yang penting dalam pembentukan sel darah dan stabilkan hormon. 
  • Bantu mengelakkan kecacatan pada janin seperti spina bifida.  


Ostematrik



  • Ostematrik mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. 
  • Magnesium untuk gabungkan kalsium ke dalam tulangnya dan kuatkannya.
  • Vitamin D merangsang penyerapan kalsium
  • Kesimpulannya kalsium diperlukan untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan tulang bayi. 
  • Penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Elakkan kekejangan otot (cramp). Ibu hamil selalunya ada masalah kaki kejang ni. 
  • Stabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Ibu hamil perlukan 1000mg- 1300mg kalsium setiap hari. 

Apa jadi jika ibu hamil tak cukup kalsium?

  • Jejaskan pertumbuhan bayi
  • Jisim tulang ibu menyusut -- risiko dapat osteoporosis 
  • Gigi ibu mudah rosak. Kenapa? Kerana bila tak cukup kalsium untuk bagi pada bayi, badan ibu itu sendiri akan menarik kalsium dari tulang ibu untuk disalurkan kepada bayi. 


Omega Guard Shaklee (minyak ikan)


  • Penting dalam perkembangan otak bayi dari awal pembentukannya iaitu dari dalam rahim ibu. 
  • Sebab ada asid lemak omega 3 iaitu EPA dan DHA untuk untuk otak dan mata bayi.


Cara Makan?

Hubungi saya untuk dapatkan cara makan berserta konsultasi penuh. Istimewa untuk sesiapa yang mendapatkan vitamin shaklee dari saya.

Testimoni 

Testimoni set kehamilan lengkap shaklee

Ini salah satu testimoni customer yang makan Set PreNatal Shaklee (Set Ibu Hamil Shaklee). Ibu ini telah pun membuat pilihan yang tepat. Jadi anda bagaimana?

Ingin dapatkan vitamin Shaklee dan konsultasi percuma?

Hubungi saya Ija Ramli 013 515 0155. 








Cara Turunkan Gula Dalam Darah Dengan Vivix Shaklee

Senyum manis memang menawan. Tapi kalau kena kencing manis? 

Risau tak terkata. Tak senang duduk. Kita mula cari macam-macam cara yang boleh bantu turunkan paras gula dalam darah. 



Tahukah anda, 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia adalah pesakit kencing manis?

Antara puncanya ialah:

1. Cara pemakanan yang tidak sihat. Pengambilan gula yang berlebihan.
2. Stress
3. Obesiti
4. Kurang bersenam
5. Pengambilan ubat ubatan.

90% orang yang ada kencing manis biasanya type II, asalnya normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat menyebabkan insulin tidak dapat berfungsi dengan baik. 

Bagaimana Kencing Manis Boleh Terjadi?

Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan---> sumber tenaga kita.

Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ.

Insulin berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.

Apabila insulin buka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, bekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel.

Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tak dapat buka pintu antara sel organ dan salur darah,

Glukosa akhirnya terkumpul dalam darah---> glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis

Cara Turunkan Gula Dalam Darah Dengan Resveratrol yang Ada dalam Vivix

Mengikut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat bantu kurangkan metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

1. Resveratrol bantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah. Ia kembali normal ikut sistem yang betul macam body kita patut buat

2. Resveratrol Bantu Kurangkan rintangan insulin. Vivix tolong betulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja.



3. Resveratrol bantu melindungi pankreas. Ia baiki pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. 

Sedaya boleh kita nak elakkan dari cucuk insulin tiruan. Dan nak pankreas hasilkan insulin. Vivix akan kurangkan radang di pankreas yang mana ia lindungi sel di pankreas supaya insulin akan meningkat ke tahap normal semula.

4. Resveratrol bantu membaiki rembesan insulin. Bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.

5. Resveratrol bantu keseimbangan metabolisme badan.

InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang konsisten, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum dengan hati yang tenang.


Testimoni Vivix






Jika anda sedang mencari-cari vivix atau ada saudara mara atau ada kawan-kawan yang perlu kan vivix untuk turunkan kembali paras gula dalam darah ke tahap normal, cepat-cepat hubungi ija 013 515 0155. 

Bertindaklah sebelum terlambat demi yang tersayang.


Ija Ramli
013 515 0155
Pengedar Shaklee & Shaklee Bisnes Leader

Pengalaman Pertama Dengan Shaklee

Pengalaman Pertama Dengan Shaklee
Pengalaman saya dengan shaklee bermula masa anak pertama. 

Masa tu saya masih bekerja di sebuah kolej swasta di hulu langat, selangor.

Walaupun bekerja, saya masih bekalkan susu ibu pada anak saya. Umur dia baru 10 bulan. 

Sejak lahirkan dia, saya memang bertekad untuk menyusukan dia dengan susu ibu walaupun selepas pantang saya perlu bekeja semula.

Namun, akibat penat bekerja, saya hampir tewas juga. Masa tu umurnya 10 bulan. Saya tak mampu nak sediakan stok susu yang banyak untuk dia. Sebabnya ada hari yang saya sempat pam sekali je di tempat kerja. 

Jadual pam saya yang 3 jam sekali tu memang dah kelaut. Malam-malam pun terlena kepenatan macam tu je.

Akibatnya penghasilan susu mula drop. Daripada boleh dapat 5 oz sekali pam, terus jatuh jadi 2-3 oz macam tu je. 

Maka bermula lah episod mencari apa vitamin atau suplemen untuk banyakkan susu. 

Saya google dan terjumpa beberapa blog. Blog-blog yang saya jumpa ni semuanya menceritakan pasal set penyusuan susu ibu shaklee.

Rambang mata juga nak pilih blog yang mana. Akhirnya Allah gerakkan hati saya untuk hubungi pemilik blog mysuperkids.net

Saya order set penyusuan shaklee yang ada:
 
● Vitalea (multivitamin)
● Bcomplex with folic acid
● Vitamin C
● Alfalfa
● Ostematrik (kalsium with magnesium dan vitamin D)

Selepas sebulan saya makan, saya rasa badan tak letih sangat macam sebelum ni. Emosi pun lebih stabil. Takdelah asyik moody je kan. Hehe

Yang paling buat saya syukur sangat, penghasilan susu dah makin bertambah. Setiap kali pam dah boleh dapat semula 5 oz. 

Dan masa di ofis tu boleh pam 3 kali. Jadi cukuplah 15 oz untuk bekalan anak saya keesokan harinya. Dia pun masa tu dah mula makan bubur. Jadi tak bergantung sepenuhnya pada susu ibu semata-mata.

Ini baru kisah pertama saya macam mana saya mula terjebak dengan suplemen shaklee. 

Entry selepas ni saya akan kongsikan pula vitamin yang bantu selesaikan masalah sakit2 di pergelangan tangan saya. 

Jika anda juga ada masalah yang sama, boleh lah hubungi saya di 013 515 0155.

Ija Ramli
Pengedar Shaklee & Shaklee Bisnes Leader
013 515 0155