Bisnes Reward: Staycation di Bilik Suite St. Regis, Kuala Lumpur

"ayang...abang nak claim bisnes reward yang kita dapat tu."

suami KakJa mulakan perbualan malam tu.

Dengar je perkataan staycation, terus cerah mata. haha. padahal dah mengantuk sangat masa tu.

"bila bang? eh jap reward yang mana tah?"

KakJa blur blur pulak

"weekend ni lah. ala yang dapat staycation 2 hari satu malam kat St. Regis Kuala Lumpur tu," jawab suami KakJa

"ohhh ahaa okay okay.. weekend ni free je."

Ya Allah tak sabar nya. nak-nak lagi St. Regis, hotel 5 bintang yang terkenal kat KL."

Dah jadi kegemaran kami untuk staycation kat mana-mana hotel sekitar KL dan Selangor.

Oh ya bisnes reward ni kami dapat dari team besar shaklee kami. tak sangka sebenarnya.

...

akhirnya hari yang ditunggu pun sampai. Mulanya KakJa ingat bilik biasa je. Bila masa bukak pintu bilik tu Ya Allah terkesima..besar sungguh bilik. Dapat Bilik Suite rupanya.

Syukur Ya Allah.

Allah Maha Baik.

Jom layan video yang hasben KakJa buat ni.




Love,
KakJa
Mentor Bisnes Shaklee Anda



Cara Hilangkan Jerawat Dengan Mudah Dan Selamat

Satu benda yang kita sebagai orang perempuan ni tak berapa suka ialah bila ada jerawat kat muka.
walaupun secoet baru nak timbul tu. betul ke betul?

Jerawat ni sangat lah mengganggu emosi dan buatkan kita jadi kurang yakin pada penampilan diri kita.

Lagi-lagi kalau kerja kita jenis yang kena berhadapan dengan orang. macam cikgu, doktor, engineer, usahawan.

Jadi bagaimana kita nak hilangkan jerawat tu? Dan paling penting macam mana nak cegah ia dari timbul sesuka hati dia je?

Okay sebelum tu jom kita baca dulu punca-punca jerawat.

PUNCA-PUNCA BIASA JERAWAT


Biasanya jerawat terjadi apabila kalenjar minyak di pori-pori kulit kita hasilkan sebum secara berlebihan. Minyak yang lebih tu akan menyumbat pori-pori. Ada bakteria nama dia P. Acnes akan membiak dlam folikel liang roma kita.


Pengeluaran sebum berlebihan ini pula disebabkan oleh beberapa faktor seperti
1. Hormon tak stabil
2. Persekitaran yang tak sihat


CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN MUDAH


Cara paling mudah untuk kita wanita sibuk adalah dengan amalkan rutin penjagaan kulit muka. bagi yang tak biasa mungkin akan rasa malasnya nak cuci muka. Tapi cuba bayangkan hasil yang anda dapat bila anda tengok kat cermin, kulit muka anda flawless tanpa jerawat. Kan ke berbaloi tu.




Bila dah sampai seru nak guna skincare, pilihlah skincare yang anda tau apa bahan-bahannya, ada kajian ke tak dan dari segi keberkesanan adakah sekadar experience pengguna atau pun ada clinical proven.




Kurangkan makanan yang berminyak. Bukan apa salah satu faktor jerawat naik ni adalah pemakanan kita juga.




Kurangkan minuman manis. Sedapkan air dalam gambar ni? tapi cubalah had kan pengambilan.




Banyakkan minum air kosong.



Banyakkan makan sayur dan buah.



APA SKINCARE YANG SELAMAT DAN BERKESAN UNTUK HILANGKAN JERAWAT


Kalau tanya KakJa, for sure KakJa cadangkan YOUTH SKINCARE. Sebab KakJa dah guna dan dah rasa sendiri kesannya.



Nampak jelas kan jerawat Puan Adilah makin berkurang dan kulit nampak lebih sihat dan berseri.


Skincare Youth ni ada 3 jenis.

1. SET ASAS YOUTH.
Dalam set ni ada pencuci muka (cleanser), toner, pelembap siang with spf50 (mosturizer) dan juga krim malam.

2. SET MEMPERBAHARUI DAN MENGEKALKAN YOUTH
Dalam set ni ada pencuci muka (cleanser), toner, pelembap siang with spf50 (mosturizer), serum dan juga krim malam.

3. SET RAWATAN INSTENSIF DAN PEMULIHAN YOUTH
Dalam set ni ada pencuci muka (cleanser), toner, pelembap siang with spf50 (mosturizer), serum, radiance c + e dan juga krim malam.

Jika anda ada masalah jerawat dan nak hilangkannya, hubungi KakJa ya. Kita sembang lebih lanjut dalam whatsapp. Nak call pun boleh. Mudahan dapat membantu selesaikan masalah jerawat anda.


KakJa,
0135150155























Bisnes Networking Terbaik 2018 untuk Orang Yang Sibuk

Weekend lepas KakJa sempat pergi belajar ilmu bahasa rahsia. Bagi KakJa ilmu ni penting sangat lah untuk usahawan online dan offline. Ya lah kan kita sebagai usahawan perlu tau macam mana nak 'tackle' bakal pembeli. Macam KakJa sebagai leader perlu juga supaya dapat motivate team bisnes dengan cara yang lebih efektif.



Dalam kelas bahasa rahsia ni Trainer kongsikan macam mana kita nak bercakap ikut personaliti orang tersebut. Secara asasnya ada 4 jenis personaliti yang dikategorikan pada 4 jenis warna. ahaaa. apa warnanya dan apa ciri2 personaliti setiap warna tu? Panjang sangat kalau cerita kat sini. So KakJa kongsi dengan lebih lanjut dalam group ekslusif team Jayzra.

Kalau nak tau, whatsapp KakJa ya.

Selepas habis kelas, KakJa jumpa biz partner team Jayzra. Sembang punya sembang ehh dah sejam rupanya. Bukan sembang kosong tau. Sembang berisi. kakja bagi personal coaching tentang blog, cara nak manage masa antara kerja hakiki dan kerja biz.

Sebab bisnes partner kakja ni Lawyer, dia buat part time mengajar jugak dan of kos buat biz shaklee jugak. Dan dia ni emak ada 3 anak kecil. Supermak betul ni. Tabik spring lah KakJa dengan dia. uolss yang di kedah kalau nak buat biz shaklee atau beli produk shaklee ke contactlah dia ye. free konsultasi.

Ok sebenarnya ramai geng business Shaklee daripada golongan professional. Ada Cikgu, Engineer, Pegawai IT, Nurse, Lawyer, Pharmacist, Dietitian dan Doktor pun ada tau. Ya diorang ni masih bekerja tapi dalam masa diorang buat bisnes shaklee. Kenapa diaorang buat itu kena tanya diorang sebab masing-masing ada big why masing-masing.

Yang pastinya Shaklee Business adalah Network Business yang ada sistem dan proven success with real people anda real success.

Ia sesuai untuk semua golongan.

Mungkin anda suka buat bisnes secara offline. Ya boleh!
Mungkin anda suka berniaga secara online dari rumah dan di mana sahaja. Ya boleh!

Kalau Saya Buat Bisnes Shaklee, Apa Yang Saya Dapat?


Anda suka TOLONG ORANG?

Dengan bonus shaklee anda boleh bagi sumbangan kepada yang memerlukan. Anda boleh sedekah, boelh infaq, boleh bagi kepada mak dan ayah setiap bulan, boleh sponsor mak dan ayah menunaikan umrah dan haji, boleh bayar zakat setiap bulan. Pendek kata boleh memberi tanpa kacau duit gaji kerja hakiki.




Anda suka TRAVEL?

Dengan income shaklee anda boleh travel ke mana sahaja anda nak. Dan yang paling best anda boleh fight untuk dapatkan FREE TRIP Shaklee. Bukan calang-calang, 5 stars!



Anda suka RUMAH DAN KERETA?

Ya anda boleh fight untuk dapatkan BONUS KERETA dalam bentuk cash. Boleh beli kereta yang anda nak. Atau yang nak beli rumah boleh gunakan statement bonus shaklee untuk gabungkan dengan slip gaji kerja tetap. Yesss bonus statement Shaklee ni laku tau kat bank. Lagi cun kalau sepanjang 6 bulan konsisten cantik je bonus yang masuk.



Anda suka PRODUK YANG ADA KAJIAN DARI SAINTIS?

Okay seppp sikit. Kita geng. KakJa jatuh cinta dengan Shaklee sebab ni lah. Kita nak berniaga biarlah produk tu bukan sekadar bagi manfaat pada pengguna. Tapi juga produk yang dihasilkan tu ada kajian saintis. Macam Shaklee ada Landmark Study. Dari pihak ketiga bukan Shaklee buat sendiri. So tak ada bias kat sini.






Dan produk-produk shaklee disokong oleh 125 research paper. Setiap bahan baru akan diuji dulu untuk mengesan lebih 350 bahan-bahan tercemar yang bahaya. Shaklee juga telah melabur $250 Juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.


Nak semua? Yess dengan bisnes Shaklee anda berpeluang dapat semua tu dengan syarat anda betul-betul MAHU dan USAHA untuk dapatkannya.


Love,
KakJa
Mentor Bisnes Shaklee Anda
0135150155









Pentingnya Vitamin Ibu Mengandung Supaya Ibu Bertenaga dan Sihat

"Saya sedang mengandung, perlu ke saya makan vitamin?'

Ya, ibu yang hamil perlukan vitamin dan nutrien secukupnya. Sebab badan kita tak boleh hasilkan vitamin sendiri. Jadi kita perlukan vitamin dari apa yang kita makan. Kecuali vitamin D, kita boleh dapat dari cahaya matahari (antara pukul 7 pagi -9 pagi).

Kalau pergi buat checkup bulanan di klinik pun doktor akan bagi vitamin tambahan. betul tak? Penting sangat untuk ibu dan bayi.


Apakah Vitamin dan Nutrien untuk Pregnancy Mom?


Sebelum tu jom tengok video KakJa. Video ni KakJa rekod masa mengandungkan anak ke 4. Masa ni 5 bulan pregnant. Yang pasti waktu ni tak pakai skincare Youth lagi tau. 




ZAT BESI

Bila dah bergelar ibu hamil, darah akan dipam dengan lebih banyak ke seluruh badan. Yang mana kandungan darah akan menjadi 50% dari biasa. Dan zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Apa yang terjadi kalau kurang? Ibu akan mengalami anemia. Anemia semasa hamil sangat bahaya kepada kandungan dan ibu sendiri.

BCOMPLEX

Untuk tumbesaran bayi yang sempurna, ibu memerlukan 8 nutrien dalam B Complex terutamanya Asid Folik. Ia penting untuk pemeliharaan sel darah merah dan sistem saraf.

Pengambilan asid folik yang mencukupi telah terbukti dapat mengurangkan risiko wanita daripada melahirkan bayi yang mengalami kecacatan otak atau saraf tunjang.1*

VITAMIN C

Vitamin C sangat penting untuk penyerapan zat besi. Tapi saya dah makan zat besi. Jadi masih perlu ke makan vitamin c? Ya perlu sebab walaupun ibu dah makan zat besi, tapi tanpa Vitamin C, ibu tetap berisiko untuk dapat anemia.

KALSIUM

Ibu hamil yang kurang kalsium berisiko untuk rasa sakit tulang belakang dan cramp (kejang otot). Ini disebabkan badan kurang kalsium. Tulang dan otot yang akan paling rasa sakit.

MINYAK IKAN

Minyak ikan penting untuk kesihatan otak dan sebagai asid lemak perlu. Yang mana fungsi asid lemak perlu ni untuk tindakbalas hormon. Dan badan tak boleh hasilkan asid lemak perlu.


PROTEIN

Protein adalah blok asas binaan sel-sel badan kita. Dan protein antara nutrisi yang penting untuk ibu hamil. Seeloknya ibu ambil protein tumbuhan seperti protein soya lebih kerap dari protein haiwan. Sebab protein soya bantu kurangkan kolestrol dalam darah.



Rujukan:
1. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube disorders, Hannah Blencowe et al, International Journal of Epidemiology 2010;39:i110–i121 doi:10.1093/ije/dyq028



Love,
Ija Ramli
Pengedar Shaklee No 1 Malaysia
013 5150155










Vivix Produk AntiPenuaan Terbaik Di Malaysia


Kalau korang nak rasai hidup yang lebih bertenaga, bahagia dan bermakna, KakJa cadangkan minum lah vivix setiap hari. vivix ni suplemen antipenuaan dan antioksidan tau bukan ubat. so tak ada masalah untuk ambil setiap hari.

Produk Antipenuaan Terbaik di Malaysia Mengandungi 10x Resveratrol 


Ramai sebenarnya yang mencari produk antipenuaan. Vivix adalah minuman botani yang mengandungi Anggur Muscadine sejenis buah semulajadi yang paling susah nak dapat dan powerful.


Kenapa Anggur Muscadine Powerful?


  • Mengandungi rangkaian lengkap polifenol 
  • Mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain akan hasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat. 


Bukan tu sahaja vivix juga ada extract daripada tumbuhan seperti Polygonum Cuspidatum, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. 

oh ya proses penghasilan vivix daripada 4 tumbuhan utama yang disebutkan di atas dah dipatenkan untuk dapatkan kepekatan yang tinggi dan kekalkan biokatif polifenol.  Maksudnya company lain tak boleh tiru cara penghasilan vivix. Jadi Vivix ni sangat ekslusif. 

Sebotol vivix ni ada 150ml. Cadangan pengambilan 1 sudu (5ml) setiap hari. Boleh minum macam tu sahaja atau dibancuh bersama air.

Dan jangan lupa simpan dalam peti sejuk ya.

Love,
KakJa
013 5150155











Kulit Cerah Berseri Selepas Guna Youth Skincare Shaklee

Youth Is Hope. 
Bagi anda yang sedang mencari skincare berasaskan bahan semulajadi, 100 % tumbuhan, tak ada racun kosmetik dan paling penting berkesan tanpa menipiskan kulit muka anda, Youth adalah jawapannya. 
Jom baca pengalaman pengguna Youth sendiri. Apa perubahan yang dah beliau rasai dengan selepas guna skincare Youth Shaklee. 

Assalammualaikum. Saya Ziela Razali,berumur 27 tahun. Ibu kepada 4 orang anak. Ziela mula kenal Shaklee tahun 2015. Sebelum ni Ziela pakai produk Malaysia yang amat terkenal. Mula pakai memang cantik,tapi bila dah lama mula naik ruam dan whitehead yang banyak. Sekarang Ziela pakai Youth™ sahaja.
 Ziela start pakai Youth 9/03/2018 ..
Masa tu memang tak buat skin analisis lagi. Tapi tahu la yang kulit berminyak kat T Zone,whitehead toksah kata. Boleh cabut2 pakai pengepit uban ja. 😂
Ada juga rasa macam kedutan hujung mata. Tapi abaikan ja.
 
23/03/2018
Dapat free skin analisis kat Skin Valet. Resultnya .. Alahai luluh hati.😣 Kulit berminyak kat T zone,whitehead banyak. Wrinkles keliling mata. Padahal nampak hujung mata ja. Pori terbuka besar dan banyak. Jeragat dah start timbul. Ada bekas2 jerawat besar akibat suka picit jerawat. Masa ni ziela terus konsisten youth. Pakai night cream,Radiance c&E.
 
Setelah 43 hari konsisten Youth Skincare,Ziela buat skin analisis di Youth Party Kangar. Mesin dia serupa mesin di kat Skin Valet. Masa ni kulit kering pulak dah. 😂 Ni mesti pasai malas pakai spf50. Tapiiiiiii … Pori dah normal,wrinkles takda. Tahap kolagen dalam kulit normal. Jeragat masih so so .. skin tone ja tak sekata lagi. Pakar nutritionist cakap bila waktu siang memang kena pakai spf50 walaupun tak keluar rumah dan berada di dalam rumah .Sebabnya sinaran matahari mampu menembusi hingga ke dalam rumah.
 Kalau ikut kajian saintis Shaklee,result yang terbaik adalah 3 bulan pemakaian youth dan konsisten radiant5. Tak sabar nak tunggu 2 bulan lagi. Semoga kulit muda sedekad lagi 😍.
 Youth memang diciptakan untuk wanita yang ingin kulit sihat,cantik dan berseri. Youth juga terbukti secara klinikal,diuji selama 8 tahun dan diuji ke atas 100 orang wanita pelbagai peringkat umur untuk memastikan keberkesanannya.
 Cubalah Youth hari ni dan rasai keberkesannya sendiri.
 Youth is HOPE!

Best kan dapat kulit lebih cerah berseri. impian setiap wanita. dan lelaki juga.

Hubungi ija di 0135150155 jika anda ada masalah yang sama dan ingin rasai perubahan dengan Youth skincare shaklee.

Picit link ini untuk lebih mudah http://wasap.my/60135150155

Testimoni Vivix Shaklee

Vivix Shaklee dah makin terkenal sekarang. Pernal jadi viral dan sentiasa viral lah sampai saat ni pun. Apa lah yang bagus sangat VIVIX ni? Paling penting vivix dah bagi manfaat kesihatan kepada ramai orang. Jangan tak tau vivix ni best seller produk shaklee tau.

Jom teruskan baca untuk tau lebih lanjut tentang vivix ni.


APA ITU VIVIX?


Vivix Shaklee ialah sejenis minuman campuran unik botani iaitu Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. 4 jenis tumbuhan botani ni kaya dengan Polifenol. Vivix ni antara produk power daripada shaklee.

Fungsi polifenol adalah sebagai antioksidan dan antipenuaan.

Bahan-bahan utama dalam VIVIX


ANGGUR MUSCADINE

Satu-satunya anggur semulajadi yang ada lebih satu kromosom iaiti 20 kromosom.

Manfaat anggur muscadine yang terkandung dalam vivix:

  • tinggi manfaat untuk kesihatan menyeluruh
  • tingkatkan imuniti badan 
  • antioksidan yang tinggi. 
  • Ia juga ada ciri-ciri untuk hentikan penyebab kanser.
  • antivirus
  • antibakteria
  • antiradang

ELDERBERRY


  • dikenali sebagai Sambucus Nigra.
  • Manfaat elderberry baik untuk


LOBAK UNGU


  • sumber terbaik vitamin A
  • ada phytokimia termasuk arotenoids, phenolics, polyaceteylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. dan ada anthocyanins yang merupakan antioksidan, antiradang, antimikrobial dan anticarcinogen. bantu dalam kurangkan risiko penyakit jantung.
  • asid klorogenik sejenis antioksidan dan berfungsi kurangkan diabetes.


POLYGANUM CUSPIDATUM


  • Dipanggil juga Knotweed Jepun.
  • Sumber resveratrol
  • berfungsi sebagai antipenuaan.

Dengan izin Tuhan, bahan2 yang ada dalam vivix seperti resveratrol dari kumpulan besar Polifenol bantu kekalkan kemudaan, keremajaan, beri tenaga dan elakkan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh usia yang makin meningkat. 

Sebelum kita baca macam mana mekanisma vivix shaklee, jom kita tengok dulu beberapa video testimoni vivix shaklee. mereka semua ni pengguna shaklee dan dah pun merasai vivix effect. 

VIDEO TESTIMONI VIVIX SHAKLEE: 


VIVIX BANTU KURANGKAN KETAGIHAN MEROKOK



VIDEO TESTIMONI VIVIX SHAKLEE:


VIVIX BANTU KURANGKAN ASMA



Rawatan Asma Kronik? Inhaler Bukan Kawan Baik Dia Lagi from iReach HD on Vimeo.


VIDEO TESTIMONI VIVIX SHAKLEE:


VIVIX BANTU CEPATKAN PENYEMBUHAN LUKA BERSALIN CEASAR


Nak Luka Pantang Cepat Sangat Sembuh, Walaupun Caesar? from iReach HD on Vimeo.


VIDEO TESTIMONI VIVIX SHAKLEE:

Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.



Okay tadi dah tengok video kan, sekarang jom kita baca pengalaman dan testimoni pengguna vivix yang dah pun rasai perubahan selepas amalkan vivix.


POSTER TESTIMONI SHAKLEE



"Luka dah bersih isi yang tumbuh pun dah cantik.puas hati betul dengan perkembangan luka."

Testimoni kali ni berkaitan dengan luka operation. Si isteri dengan penuh kasih berikan suami minum VIVIX sebagai ikhtiar baikkan luka dengan cepat dan supaya isi tumbuh dengan sihat. 

Cerita details seperti dalam gambar.
Add caption





"Eczema mama hilang, kulit pun makin licin, bonus awet muda. Sakit-sakit sendi, gastrik pun hilang."

Testimoni ni Kak JaJa dapat dari seorang anak yang nekad belikan VIVIX untuk ibunya. Bukan sebotol tapi 2 botol VIVIX tau. 

Cerita lebih details dalam gambar testimoni di bawah.




















set pantang

Ini antara pengalaman customer. ada banyak lagi testimoni vivix sebenarnya. Jadi jika anda ada masalah dan nak lihat dulu testimoni yang berkaitan masalah anfa, boleh whatsapp saya di 0135150155 (atau klik saja http://OfferVivix.wasap.my/ ) Saya sedaya upaya akan bantu anda.


MEKANISME  VIVIX SHAKLEE


BANTU MELINDUNGI DNA DAN BAIKI DNA YANG ROSAK

Setiap hari sel-sel badan kita diserang oleh sejuta agen yang mampu merosakkan DNA kita. Ia mampu rosakkan pengkalan data genetik, hasilkan typo iaotu kesilapan susunan DNA dari yang asal.
Ia boleh ganggu fungsi sel. Dalam vivix ada polifenol iaitu antioksidan yang sangat hebat dan terbukti mampu bantu lindungi DNA dari terus rosak. Dan juga baiki sel-sel yang rosak.


PENGAWAL ATURAN GEN

Bila DNA rosak, umur pada sel juga akan merosot. Jadi vivix bantu aktifakn satu sistem pengawalan genetik utama yang mana ia lambatkan penuaan pada tahap sel.

BIOGENESIS MITOKONDRIA

Mitokondria adalah pusat penghasilan tenaga dalam badan. Dalam setiap sel ada mitokondria. Bila jumlah mitokondria kurang, tenaga dalam sel pun kurang. Jadi vivix bantu galakkan biogenesis (penghasilan baru) bagi pastikan penghasilan tenaga dalam sel cukup.


MELAMBATKAN PEMBENTUKAN PROTEIN AGE

Pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End product) akan sebabkan sel rosak iaitu dia ganggu kekuatan dan jangka hayat sel. Jadi kandungan vivix yang ada 10x ganda resveratrol bantu lambatkan pembentukan protein AGE tersebut.

Kajian tentang Resveratrol (bahan utama dalam vivix iaitu dalam kumpulan Polifenol)


KAJIAN DIABETES (KENCING MANIS)

Berdasarkan kajian dari Department Of Pathology, Northwestern University Feinberg School Of Medicine, resveratrol membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak.


KAJIAN JANTUNG

Resveratol tingkatkan tahap kolestrol baik dan lindungi dari kerosakan arteri dan maintain jantng yang sihat.

KAJIAN KANSER

Para penyelidik menunjukkan bahawa phytoalexin (sejenis faktor xeno poliphenol) boleh ganggu tiga peringkat utama penghasilan kanser:
1. neutralkan radikal bebas sebagai antioksidan dalam proses permulaan (initiation)
2. bertindak sebagai agen antiradang dalam peringkat promosi (promotion)
3. merencatkan pembentukan salur darah baru yang bekalkan tumor dengan nutrient semasa peringkat perkembangan (progression).

Contoh kanser: KANSER KULIT. resveratrol halang penebalan kulit dan pembengkakan kulit yang biasanya dapat dilihat bila terdedah pada cahaya UVB.

Contoh kanser: KANSER PAYUDARA (BREAST CANCER). resveratrol lambatkan kejadian kanser payudara dan rencatkan pembentukan tumor. jadi vivix lebih berkesan dalam peringkat permualaan dan promosi daripada perkembangan.

Contoh kanser: KANSER PROSTAT. Resveratrol dan polifenol yang lain merencatkan tumbesaran kanser prostat, ada kesan pada hormon lelaki iaitu androgen. Dan ia bantu kurangkan kanser dengan kebolehannya mengganggu faktor tumbesaran tumor dalam prostat.

Contoh kanser: KANSER PEPARU. Resveratrol merencatkan tumbesaran tumor. pembentukan kapilari darah pada tapak tumor berkurang. ia juga kurangkan metastasis peparu.

Contoh kanser: KANSER KOLON (COLON CANCER). Resveratrol merencatkan mutasi DNA dan aktifkan sel imun.

Sebagai kesimpulan, resveratrol menghalang kesemua ketiga-tiga proses pembentukan kanser iaitu permulaan (initiation), promosi (promotion) dan perkembangan (progression) hasil dari kesan antioksidan, antiradang dan anti-angiogenik.

Zaman sekarang bukan macam dulu. Sekarang ni ada macam-macam faktor yang menyumbang pada berlakunya pelbagai jenis penyakit. Jadi jika anda rasa kesihatan anda nilainya mahal, jaga lah dari sekarang. Usah tunggu dah sakit. Masa tak sakit lah kita perlu jaga supaya kosnya tak berkali ganda. huhu kos rawatan lebih nahal dari kos mencegah. Ayuh cegah dengan amalkan vivix sebelum parah.

Namun, jika anda ada masalah kesihatan, saya nasihatkan jumpa doktor dulu. Makan ubat yang doktor cadangkan. Selepas tu jika nak ihktiar dengan suplemen VIVIX ni, hubungi saya ya?

Whatsapp/call/sms: 013 515 0155

 



Peluang Jana Duit Extra Dengan Bisnes Shaklee

peluang bisnes shaklee jana pendapatan

Cara Jana Duit Extra

mudah je. mula dengan daftar sebagai ahli shaklee. nak makan sendiri boleh, nak buat bisnes pun boleh. korang yang untung.
macam jadi ahli makan sendiri, korang dapat jugak point bila beli apa2 produk shaklee. belikan untuk sedara ke kawan ke pun dapat point.
point ni jika dah cukup syarat, korang layak dapat cash bonus tau. company akan masukkan dalam akaun bank korang.
nak jana duit extra dengan bisnes shaklee pun boleh. kami akan masukkan korang dalam group coaching dan bimbing korang sampai berjaya. dengan syarat korang buat apa yang di ajar.

so macam mana cara nak jadi ahli shaklee?


1. Dengan yuran ahli serendah RM75 je. Lepas daftar, korang akan dapat starter kit. Dan korang akan dapat akses masuk ke online shop shaklee. dalam tu ada katalog boleh cuci mata, ada pusat sumber untuk rujukan kalau nak tau apa2 maklumat pasal produk.
2. PERCUMA jika korang buat pembelian apa2 produk shaklee (suplemen ke skincare ke home care ke) minimum RM 690.
3. PERCUMA jika korang grab promo vivix sama ada yg beli 6 percuma 1 tu ataupun beli 2 botol.

Mudah je kan?
Alah kalau nak lagi senang meh wasap Kak JaJa. picit sini http://wasap.my/60135150155
.
.
Kak JaJa @ Ija Ramli @ azra
Founder Team Jayzra
Shaklee Bisnes Mentor
Pengedar Shaklee Aktif