Kenapa Nyah Toksin / Detoks Dalam Badan Sebelum Mengambil Vitamin

Ramai diantara orang yang mengambil set kulit atau set cantik tidak nyahtoksin atau detoks terlebih dahulu sebelum memulakan Pemakanan Set Cantik/Feminin. Akibatnya ramai yang mengadu semula mendapat side effect kulit naik jerawat dan naik biji-biji pada muka. 

hoh seperti ini kah jerawat itu. Eewww.. atau banyak lagi?


Ada yang bertanya kepada saya juga... "kenapa saya dah makan Set Cantik/ Feminin ni naik macam-macam dan ada yang naik jerawat?" 
Sebenarnya ianya normal dan kadang-kadang mengambil masa 2 minggu atau lebih kadang-kadang jika anda bernasib baik ianya hanya sekejap atau pun tiada side effect langsung 

Sebenarnya ramai orang tak tau atau terfikir untuk melakukan pembuangan toksin/detoks terlebih dahulu. Dan sebenarnya kita patut melakukan pembuangan toksin/detox? selalu.

Kenapa harus kita melakukan pembuangan toksin/detox?

1. Sisa-sisa ini akan terkumpul untuk satu jangka masa dan menghasilkan toksin. Sepatutnya semua sisa-sisa ini dikeluarkan dengan cara semula jadi membabitkan dua organ utama utama iaitu hati dan usus.

2. Toksin berlebihan mempengaruhi emosi

3. Ibu mengandung atau yang sedang menyusukan bayi tidak dicadangkan membuang toksin, tetapi bagi ibu yang sedang merancang untuk hamil boleh mengamalkan detox sambil mengambil ubat seperti asid folik untuk perkembangan janin.

So kesimpulannya ialah bila kita baru ingin memulakan pemakanan vitamin badan akan memberi repson jika toksin dalam badan kita banyak, dan ia akan cuba untuk menyahtoksin/detox dahulu toksin-toksin dalam badan. So jangan risau jika naik jerawat atau pun biji-biji. 

Yang Paling Penting MINUM AIR banyak sekurang-kurangnya 3L sehari. Sangat penting tips ini ye. 
Anda juga boleh start dengan Herblax. Dimana manfaatnya sangat baik untuk nyahtoksin sebelum anda makan vitamin terumatanya Set Kecantikan/Feminin
Mungkin Anda Nak tahu apa itu Set Kecantikan/Femin. Boleh klik Senarai Produk Shaklee yang penting ada kosultansi PERCUMA. Kenapa perlu pm? kerana ada harga menarik menanti anda. 

usah ragu dengan saya, saya menerima Call/sms/whatsapp ke 013-5150155 (ija ramli) dengan tangan yang terbuka

Previous
Next Post »
0 Komentar