VIVIX SHAKLEE ADA ANGGUR MUSCADINE? KEUNIKAN ANGGUR MUSCADINE YANG ANDA PATUT TAHU

Pernah tak anda dengar tentang Anggur Muscadine? Atau anda pernah lihat di mana-mana?

Anggur Muscadine adalah sejenis buah ciptaan Tuhan yang sangat 'rare' atau jarang ditemui. Di Kuala Lumpur sendiri pun tak ada pokoknya.

muscadine grapes dan resveratrol

Anggur Muscadine mengandungi full complement of polyphenols yang tak terkandung dalam anggur lain.

Namun, Anggur muscadine mengandungi kepekatan ellagic acid dan ellagitannis yang apabila dicampur dengan polyphenols yang lain akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa besar.

Shaklee menggunakan kaedah proses extraction yang telah dipatenkan untuk memelihara kandungan polifenol supaya kualitinya sentiasa terbaik.

Untuk memastikan anggur Muscadine sentiasa ada dalam proses penghasilan vivix, shaklee telah pun secured the next 20 years suppply of these muscadine grapes from all major growers

Anggur Muscadine saiznya menyamai sebiji bola golf. Jadi ia digelar sebagai super grape.

Kulitnya 40 % dan bijinnya 10%. kulit anggur ni sangat tebal bertujuan untuk lindungi buah tersebut.

haa amacam? ada rasa nak makan anggur muscadine ni tak?

nak mencarinya pula satu hal. dulu pernah member bagitau jumpa kat supermarket di klcc. tak ingat pulak apa nama kedai tu.

harga dia? haha tak usah cakap memang mahal. sekilo pun dah beratusan ringgit.

APA LAGI KEUNIKAN ANGGUR MUSCADINE?


  • Anggur Muscadine mempunyai 6 kali kandungan Resveratrol anggur merah biasa
  • Level antioksidan dalam Muscadine adalah 40 kali lebih tinggi daripada anggur biasa.
  • Anggur Muscadine satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid
  • Anggur Muscadine mengandungi lebih banyak serat daripada nasi atau oat
  • Anggur Muscadine tinggi kandungan Quercetin, sejenis flavonoid yang sihat.
  • Anggur Muscadine tumbuh subur di Amerika Tenggara. Di Amerika Tenggara,  iklim dan cuacanya agak tak menentu. disebabkan itu, anggur muscadine lebih cenderung
  • membesar bagai juara. ia lebih besar, lebih kuat dan lebih tebal kulitnya daripada anggur biasa. anggur biasa ada 19 pasang chromosomes. untungnya muscadine ada 20 pasang chromosomes!
  • Tidak seperti anggur biasa yang lain, anggur Muscadine dapat membiak dengan jayanya dalam persekitaran yang mencabar.
  • Ia mengandungi Polifenol yang unik untuk melindungi anggur ini daripada bakteria, fungus, yeast, kelembapan yang melampau dan juga cuaca yang terlalu melampau.
  • Dalam anggur muscadine bukan sahaja terkandungPolifenol tapi juga ada resveratrol dan quercetin. resveratrol adalah cabang dari keluarga polifenol yang sangat superb. sekain itu ia juga ada ellagic acid dan ellagitannins yang apabila di capurkan bersama polifenol lain  dalam bnaggur muscadine akan menghasilkan antioksidan yang sangat power.
  • Polifenol berfungsi dalam merangsang pembaikan sel2 yang terlibat dalam pertahanan antioksidan, memanjangkan jangka hayat dan penghasilan tenaga.
  • Resveratrol dalam anggur muscadine ada terutamanya dalam kulit dan juga bijinya.


APA ITU POLIFENOL?


polifenol adalah sejenis bahan kimia semulajadi yang digunakan sejak dulu lagi untuk merawat luka dan masalah lain berkaitan perubatan.


FUNGSI POLIFENOL


  • polifenol berfungsi sebagai:
  • antioksidan yang sangat kuat dan mampu meneutralkan radikal-radikal bebas dalam badan.
  • bantu kurangkan radang (inflammation)
  • bantu perlahankan perkembangan tumor
  • bertindak memberi warna kepada tumbuh-tumbuhan iaitu warna ungu. Pigmen warna ungu ini namanya anthocyanins. Dan anthocyanins pula bertindak melindungi sel-sel utama dalam badan dan menghapuskan radikal bebas dalam badan. ia juga mencegah penyakit jantung. bagaimana? ia melindungi jantung dengan cara lambatkan proses pergumpalan darah dan merupakan anti radang terbaik.


APA ITU RESVERATROL

Resveratrol berada dalam keluarga polifenol. ia adalah antioksida semulajadi yang terdapat dalam tunbuhan tertentu, biji dan buah-buahan termasuk lah anggur. ia bertindak sebagai antibiotik dalam tumbuhan tersebut untuk lindungi dari jangkitan penyakit.


FUNGSI RESVERATROL


  • meningkatkan tahap kesihatan
  • berdasarkan kajian, resveratrol berupaya perlahankan penuaan seldan rangsang jangka hidup sel untuk lebih lama dan beri kesan positif pada DNA

































Previous
Next Post »
0 Komentar