Cara Turunkan Gula Dalam Darah Dengan Vivix Shaklee

Senyum manis memang menawan. Tapi kalau kena kencing manis? 

Risau tak terkata. Tak senang duduk. Kita mula cari macam-macam cara yang boleh bantu turunkan paras gula dalam darah. Tahukah anda, 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia adalah pesakit kencing manis?

Antara puncanya ialah:

1. Cara pemakanan yang tidak sihat. Pengambilan gula yang berlebihan.
2. Stress
3. Obesiti
4. Kurang bersenam
5. Pengambilan ubat ubatan.

90% orang yang ada kencing manis biasanya type II, asalnya normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat menyebabkan insulin tidak dapat berfungsi dengan baik. 

Bagaimana Kencing Manis Boleh Terjadi?

Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan---> sumber tenaga kita.

Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ.

Insulin berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.

Apabila insulin buka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, bekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel.

Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tak dapat buka pintu antara sel organ dan salur darah,

Glukosa akhirnya terkumpul dalam darah---> glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis

Cara Turunkan Gula Dalam Darah Dengan Resveratrol yang Ada dalam Vivix

Mengikut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat bantu kurangkan metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

1. Resveratrol bantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah. Ia kembali normal ikut sistem yang betul macam body kita patut buat

2. Resveratrol Bantu Kurangkan rintangan insulin. Vivix tolong betulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja.3. Resveratrol bantu melindungi pankreas. Ia baiki pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. 

Sedaya boleh kita nak elakkan dari cucuk insulin tiruan. Dan nak pankreas hasilkan insulin. Vivix akan kurangkan radang di pankreas yang mana ia lindungi sel di pankreas supaya insulin akan meningkat ke tahap normal semula.

4. Resveratrol bantu membaiki rembesan insulin. Bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.

5. Resveratrol bantu keseimbangan metabolisme badan.

InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang konsisten, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum dengan hati yang tenang.


Testimoni Vivix


Jika anda sedang mencari-cari vivix atau ada saudara mara atau ada kawan-kawan yang perlu kan vivix untuk turunkan kembali paras gula dalam darah ke tahap normal, cepat-cepat hubungi ija 013 515 0155. 

Bertindaklah sebelum terlambat demi yang tersayang.


Ija Ramli
013 515 0155
Pengedar Shaklee & Shaklee Bisnes Leader
Previous
Next Post »
0 Komentar