Sabun Basuh Baju Terbaik Untuk Baby Dan Keluarga | Get Clean Fresh Laundry Powder


"Nak guna sabun basuh baju untuk baby yang mana satu ya?"

Ini lah soalan yang buat saya pening masa nak membeli sabun basuh baju untuk baby dari anak pertama, kedua dan ketiga. 

Ya betul, memang banyak dah sekarang company yang keluarkan sabun khas untuk basuh baju baby.

Namun, saya perlu pilih sabun yang mesra pada alam juga. Yeahhhh i am natural lover. 

Sejak ada anak ni, memang saya jadi agak memilih sikit dalam memilih keperluan untuk anak-anak especially masa fasa baby. 

Ya lah kan kulit baby yang baru lahir sangat lah halus. Gebu dan suci murni gitu. 

Rasa tak sanggup nak rosakkan dengan bahan perengsa dalam kebanyakan sabun basuh baju. Bila kita guna, ia akan melekat di pakaian baby. Lepastu baby pakai. dah kena hadap alahan kulit pula macam ruam, kering, gatal. Ishh kesian kat baby tu. Kalau selalu dihidu mungkin akan sebabkan asma dan batuk. 

Antara bahan perengsa yang selalu ada dalam kebanyakan serbuk pencuci pakaian ialah Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate yang disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Mesti ibu-ibu tak nak bahan-bahan macam tu meresap masuk dalam kulit dan badan anak-anak kan?

Bukan ibu-ibu je. Saya sendiri pun tak nak macam tu.

Syukurlah akhirnya saya berjumpa dengan sabun basuh baju yang mesra manusia dan mesra alam. Namanya get clean fresh laundry. Bukan sahaja boleh guna untuk basuh baju baby saja tapi juga baju kita orang dewasa. Kiranya boleh guna untuk basuh baju semua ahli dalam keluarga. 



Haa kan tak payah dah nak pening-pening kepala beli sabun asing-asing. untuk baby dan anak-anak sabun lain. Mak ayah sabun lain. Tak syok lah!

Dengan sabun get clean fresh laundry boleh guna untuk satu keluarga. Dari baby sampai lah atok nenek. Syok weh. 

Apa yang syok tu? Hihi. Jom kita baca lebih lanjut apa kelebihan Fresh Laundry Concentrate:

(1) Fresh Laundry Concentrate Selamat

✔Hipoalergenik.
✔Tanpa klorin.
✔Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh.
✔Tiada bahan kimia berbahaya.

(2) Fresh Laundry Concentrate Berkesan

✔Berkepekatan tinggi.
✔Hanya 1 oz (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana.
✔Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk.
✔Mengekalkan warna pakaian yang putih, menjadikan pakaian berwarna lebih berseri.

(3) Fresh Laundry Concentrate Mesra Alam

✔Rumusan semula jadi daripada sumber yang semulajadi.
✔Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa.
✔Bungkusan yang boleh dikitar semula.
✔Tanpa bahan pewarna.
✔Selamat untuk sistem septik dan pembetungan.

Amacam? Dah tak perlu risau dah. Ia tak rosakkan kulit manusia dan tak memudaratkan bumi. Selamat untuk manusia dan selamat untuk alam juga. Barulah betul-betul pencinta alam. 

Kuasa pembersihan dia pun power. Maknanya baju-baju yang dibasuh lebih bersih.

Sabun macam ni lah yang ibu-ibu perlukan untuk penggunaan harian. Semestinya pilihan ibu-ibu terutamanya yang ada baby dan anak-anak kecil.

Yeahh jom bertukar ke sabun basuh baju Get Clean Fresh Laundry Powder yang mesra alam dan manusia!


==============
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh, Desa Coafield, Bukit Jelutong dan Shah Alam. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

Call/ SMS/ WhatsApp : 013-515 0155
E-Mail : iija84@gmail.com

Daftar keahlian Shaklee segera dengan kami untuk keuntungan berganda.

Latest
Previous
Next Post »
0 Komentar